Pečínka s pivní omáčkou

Suroviny

vepřová pečeně (kýta nebo kotleta)
sůl
pepř
česnek
2 cibule
2 lžíce oleje
1/2 l piva desítky
2 lžičky Solamylu
4 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme kořením,olej zahřejeme na pánvi a v celku maso zprudka opečeme dozlatova, přidáme cibuli,trochu piva (1/4l).

  2. Pečeni dáme do skleněné zapékací mísy s víkem, podléváme pivem.Pečeme asi hodinu na 180°C.

  3. Maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.

  4. Solamyl a smetanu přilijeme do šťávy z masa a necháme vzkypět,ochutíme pepřem a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Výborné jako příloha jsou brambory, kaše anebo hranolky z trouby.

Komentáře k receptu Pečínka s pivní omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: znojemská vepřová pečeně babicovy dobroty recepty veprova pecene veprova pecinka divočák na černém pivu živáňská pečeně babicovy dobroty divočák na černém pivě vepřová pečeně na pivu babica znojemská pečeně omacky znojemska zivanska recept kančí pečeně recept znojemská vepřová pečené babicovy dobroty z vepřového masa vepřová pečeně s omáčkou vepřová znojemská pečeně babicovy recepty vepřové kančí pečené recept babicovy recepty z masa vepřová pečeně s pivem babicovy dobroty veprova kotleta babicovy dobroty vepřová pečeně