Zaječický jablkový perník
Voňavý perník s čokoládovou polevou, který je díky jablkům vláčný i druhý den. Je plný ořechů a rozinek, které moučníku dodají zajímavou strukturu. Přineste ho na podzimní posezení s rodinou a uvidíte, jak rychle zmizí.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 856 kJ / 6 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,74 g |
| Tuky | 219,33 g |
| Vláknina | 59,50 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 356 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 915,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí. I se slupkou nahrubo nastrouháme. Zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu.
Krok 2: Přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej a promícháme. Po částech přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem a promícháme.
Krok 3: Rychle nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečený moučník necháme vychladnout.
Krok 4: Z másla, kakaa a cukru připravíme polevu tak, že nad párou necháme všechny suroviny rozpustit a propojit. Stále mícháme. Dle potřeby můžeme zjemnit lžící mléka.
Krok 5: Vychladlý moučník polijeme polevou a ozdobíme ořechy.
Zveřejněno 24. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zaječický jablkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XKO
Moje poznámka
Zaječický jablkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XKO
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 3 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 47 minutami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 53 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 1 hodinou
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 1 hodinou
Celerový salát
Mandragora před 2 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 3 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 3 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 8 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 8 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 8 hodinami
Tématické fráze:
jablkovy pernik,
perník s jablky a ořechy,
perník s jablky,
perník jablkový,
poleva z karobu,
jablkový perník s ořechy,
výborný perník s jablky,
pečení perník z jablek,
pečený perník s jablky,
výborný jablkový perník,
jablkovopernikovy moucnik,
perník koláč pečený,
jabkovy pernik,
jablkoví perník,
karobová poleva,
perníky na objednávku,
poleva na jablkový perník,
pernik,
celozrnný perník s jablky,
perník kalorie
Suroviny:
jablko,
cukr třtinový,
ořechy vlašské,
rozinky,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do perníku,
olej arašídový,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
mléko,
ořechy mleté
Komentáře (7)
Vrch som posypala sekanými lieskovcami, koláč je skutočne vláčny, chuťovo výborný
když jsem makala v JZD u krůt a na porážce a pět měsíců z dvanácti spalovala 10000-15000 kalorií denně, tak jsem si mohla dovolit jíst lecos, ale teď na důchodě a s bolavýma kloubama, který mě pěkně omezujou v pohyblivosti musím kalorie počítat o to víc, že 33 mi vypočítaly na 6800.
z vlašských a lískových oříšků nemám olej vyzkoušený a mimochodem je 4x až 5x dražší než arašidový.