Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zaječický jablkový perník

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

24. 10. 2010 18:13

Suroviny pro 12

12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 856 kJ / 6 180 kcal
Bílkoviny105,74 g
Tuky219,33 g
Vláknina59,50 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 356 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy915,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky jablkům zůstane dlouho vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

7. 11. 2010 19:24

Výborný koláč ;-):-D Divím sa :-O, že má iba 1 bodík, pridávam ešte jeden ;-):yes:
Vrch som posypala sekanými lieskovcami, koláč je skutočne vláčny, chuťovo výborný :-D:yes:;-) Ďakujem za recept, doteraz som robila perník, robila som podobný liaty jablkový koláč, ale kombinácia oboch je najlepšia :yes:

Kralka005 Kralka005

24. 10. 2010 21:59

pochopitelně, že dřív jsem používala slunečnicový, ale ten arašidový je bez zápachu což se 100% nedá říct ani o vegetolu, kde ho sehnat no na netu teď si objednávám z CANO,nevýhodou je, že minimální objednávka je 3000 kč, ale ceny nemají ve většině případů konkurenci, s cukrem je to stejné tam je váha kalorií..
když jsem makala v JZD u krůt a na porážce a pět měsíců z dvanácti spalovala 10000-15000 kalorií denně, tak jsem si mohla dovolit jíst lecos, ale teď na důchodě a s bolavýma kloubama, který mě pěkně omezujou v pohyblivosti musím kalorie počítat o to víc, že 33 mi vypočítaly na 6800.
z vlašských a lískových oříšků nemám olej vyzkoušený a mimochodem je 4x až 5x dražší než arašidový.

ivulinka ivulinka

24. 10. 2010 20:15

Ivanko, podle názvu receptu jsem si říkala, že tenhle perník musím vyzkoušet, ale bohužel nemám ani tmavý cukr ani arašídový olej, takže asi bohužel, nebo že by se tyhle suroviny daly nějak nahradit?

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 10. 2010 19:26

Spagi, aha, no, snad se tam dostanu, pro mne to je úplně něco nového.;-)

spagetka spagetka

24. 10. 2010 19:19

Jani R.arašidový, ořechový i jiný olej má spolehlivě Kaufland

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 10. 2010 19:17

Ivo, arašídový olej? Kde ho vzít? Dá se něčím nahradit? Jinak hodne hezký recept;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: jablkovy pernik perník s jablky a ořechy perník s jablky perník jablkový poleva z karobu jablkový perník s ořechy výborný perník s jablky pečení perník z jablek pečený perník s jablky výborný jablkový perník jablkovopernikovy moucnik perník koláč pečený jabkovy pernik jablkoví perník karobová poleva perníky na objednávku poleva na jablkový perník pernik celozrnný perník s jablky perník kalorie

Suroviny: jablko, cukr hnědý, ořechy vlašské, rozinky, vejce, mouka polohrubá, prášek do perníku, olej arašídový, pečící papír, máslo, cukr moučkový, kakao

TopRecepty.cz

Zaječický jablkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XKO