Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel

Smetanový karamel můžete použít na palačinky, do dortů, koláčů, na zmrzlinu či cupcakes. Pokud ho jednou ochutnáte, nejde přestat, proto je dobré připravit si ho doma do zásoby. Příprava je snadná, chce to jen trochu opatrnosti při samotném vaření. K dokonalosti mu pomůže špetka soli.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

29. 10. 2010 00:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 sklenice o objemu 350 ml

Nutriční hodnoty

Energie11 352 kJ / 2 713 kcal
Bílkoviny5,68 g
Tuky162,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy307,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotopostup zde:

http://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/

Recept mám od kamarádky.

Do hrnce, ve kterém jsme karamel vařili, nalijeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.

Možnosti použití karamelu:

1. Na přípravu polevy.

2. Do různých krémů zašleháme 2-3 lžíce - karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašleháváme jej přímo z lednice.

3. Na polití palačinek, na šlehačkové poháry - krátce ohřejeme ve vodní lázni nebo mikrovlnce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

21. 9. 2013 18:43

Michal: geniálně jednoduchá vychytávka:-!:yes:

Michal

21. 9. 2013 18:06

Děvčata.. Divím se, že se plácáte s nějakou sraženou hroudou, pak s jejím rozbíjením a pak s cezením.. Dělal jsem to poprvé a od začátku jsem si říkal: do 400 stupňů nalít smetanu z ledničky? To je přece kravina.. Pokud tu smetanu přivedete k varu a nalijete ji dle návodu do směsi, pak se nic nesrazí, nic nehrudkuje a nic necedí - výsledek je prostě bez práce tekutý a čistý.
Takže směle do toho :-)

Adelianka

14. 9. 2013 18:03

Super recept díky :)

Gertruda

29. 8. 2013 05:03

Místo tuku se dá použít olej. Přiměřeně. a místo smetany mlíko. cedlé nejdřív osmažit, potom pečlivě míchat než trochu zhoustne. Nakonec sósem přelít broskve na bílém talíři. Je to dost "fuj a lepivý" (řekla kuchařka). Přesto lajkuje 9/10 poživatelů.:yes: muck

Katy

2. 7. 2013 12:30

vyborne s jahody a slehackou.

Jindra

1. 6. 2013 14:47

Karamel je výborný. Nenechal jsem ho dlouho chládnout, byl třeba trochu teplejší. Vzal jsem spíš a napíchal na něj ovoce. Banán, jahody. Ideální je si sehnat dlouhou úzkou sklénku, do které karamel dáme a pak jen špíz v ní namočíme ;-) Mňam

Dixy

11. 4. 2013 18:24

vadí když dám místo smetany mléko :-?

imi

18. 3. 2013 17:49

zkoušela jsem to na browníes jako polevu a dopadlo to myslim dobre za
15 minut to bylo pric ted po me chce muj pritel abych to delala skoro furt tak mooooooooooooc dekuji;-);-);-);-);-):-8:-8:-8:-8:-8www.toprecepty.cz

eva hubova eva hubova

9. 3. 2013 20:49

Sára:chutově ne:-))

Sára

9. 3. 2013 20:41

Vadí když do karamelu nedám tu smetanu?:-//

eva hubova eva hubova

16. 12. 2012 17:04

verushka: dík za vyzkoušení a jsem ráda, že rodince chutná:-))

verushka verushka

16. 12. 2012 15:57

Super, bála jsem se, že výroba karamelu bude horší, ale moc to neprskalo:yes: Karamel ještě není ani vychladlý a už mi na to chodí rodina:-D Bodík už letí :yes:

Kejtynka

5. 11. 2012 16:47

:yes::yes::yes::yes: určitě v brzké době vyzkouším :)

Lucka

13. 6. 2012 18:31

eva hubova: No nakonec jsem ho využila jinak :) Ale je ve sklenci a je výborný! A je hustý dost, takž si myslím, že i na tom dortu jako poleva by mohl vydržet. Je to fakt husté jako čokoládová poleva. Děkuji za recept... ;-)

eva hubova eva hubova

13. 6. 2012 12:19

Lucka:Lucko tak to jsem nikdy nezkoušela karamel nalít na moučník...já jako polevu jí používám jen na větrníky...do karamelu přidám trošku cukru a tím to poleju, je to sice sladké a taky to úplně neztuhne..poleva zůstane taková trochu měkká, tak jako na větrnících, které prodávají u nás v cukrárně.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karamel karamel recept recept na karamel jak udělat karamel jak se dela karamel karamel postup recept karamel jak zkaramelizovat cukr příprava karamelu karamel z cukru výroba karamelu jak uvařit karamel zkaramelizovaný cukr jak vyrobit karamel recepty karamel jak uvařit karamel z cukru recepty na karamel karamel se smetanou jak na karamel domaci karamel

Suroviny: cukr krystal, smetana ke šlehání, máslo

TopRecepty.cz

Karamel

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69QN