Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel

Smetanový karamel můžete použít na palačinky, do dortů, koláčů, na zmrzlinu či cupcakes. Pokud ho jednou ochutnáte, nejde přestat, proto je dobré připravit si ho doma do zásoby. Příprava je snadná, chce to jen trochu opatrnosti při samotném vaření. K dokonalosti mu pomůže špetka soli.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

29. 10. 2010 00:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 sklenice o objemu 350 ml

Nutriční hodnoty

Energie11 352 kJ / 2 713 kcal
Bílkoviny5,68 g
Tuky162,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy307,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotopostup zde:

http://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/

Recept mám od kamarádky.

Do hrnce, ve kterém jsme karamel vařili, nalijeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.

Možnosti použití karamelu:

1. Na přípravu polevy.

2. Do různých krémů zašleháme 2-3 lžíce - karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašleháváme jej přímo z lednice.

3. Na polití palačinek, na šlehačkové poháry - krátce ohřejeme ve vodní lázni nebo mikrovlnce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenny

29. 10. 2010 11:08

děvčata,píšete tu,že se bojíte o hrnce,já používám nerezové hrnce,když dělám karamel,jde to hezky potom umýt v teplé vodě--cca po 5 min.vřelé vody nepoznáte,že jste dělaly karamel...jinak bodík :yes::yes:

Méko vs . smetana - od Weronika Hlavacz

29. 10. 2010 10:58

mohu se zeptat , mohu tam dát mléko místo smetany? Předem děkuji za odpověď , Weronika Hlavacz:-))

Věrka.

29. 10. 2010 10:58

Jsem ráda, že sem někdo ten recept dal a plně se stotožňuji s ZUZUN. I když karamel udělat umím, tak ne každý ho umí a kupuje zbytečně drahé salko.

Ivana79 Ivana79

29. 10. 2010 10:21

Určite sem tento recept patrí,lebo s karamelom bývajú často problémy:-/Evi:-K:yes:

zuzun

29. 10. 2010 09:39

Diky za recept. Chci se vyvarovat vareni Salka, protoze mam elektriku a moc to stoji:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 10. 2010 08:22

I já si myslím,že to byl dobrý nápad sem tento receptík dát,né každý ví jak si karamel udělat.;-)+1:yes:

eva hubova eva hubova

29. 10. 2010 08:10

:-OIrenko no Ty jsi rychlík:-))holky díky:-))

Irrena Irrena

29. 10. 2010 07:40

Evi moc se mi to zalíbilo, tak jsem ho hned udělala, už je v lednici:yes::yes::yes:Krásně to šlo udělat:yes:

Jitka B

29. 10. 2010 06:47

Naopak od lulinky100 si myslím, že to není špatný nápad dopodrobna popsat přípravu karamelu. Před mnoha lety jsem ho zkoušela a moc se nepovedl, hrnec to bohužel odnesl nejvíc, karamel nešel z hrnce:-*. Pak už jsem ho takto klasickou cestou nezkoušela - rodina se bála o hrnce :-D. Podle takto rozepsaného receptu ho zkusím, budou vánoce, tak se určitě bude hodit a posílám také bod. :yes:

lulinka100

29. 10. 2010 00:49

:no::no:nic moc

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: karamel karamel recept recept na karamel jak udělat karamel jak se dela karamel karamel postup recept karamel jak zkaramelizovat cukr příprava karamelu karamel z cukru výroba karamelu jak uvařit karamel zkaramelizovaný cukr jak vyrobit karamel recepty karamel jak uvařit karamel z cukru recepty na karamel karamel se smetanou jak na karamel domaci karamel

Suroviny: cukr krystal, smetana ke šlehání, máslo

TopRecepty.cz

Karamel

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69QN