 
	
		
Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,86 g | 
| Tuky | 224,37 g | 
| Vláknina | 33,25 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 338 mg | 
| Sůl | 1,38 g | 
| Sacharidy | 506,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
	Krok 2: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech.
	Krok 3: Těsto vložíme do vyhřáté trouby, upečeme a necháme vychladnout.
	Krok 4: Studený korpus pokapeme rumem a potřeme pikantní marmeládou.
	Krok 5: Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus,
	Krok 6: Na ozdobu posypeme strouhanou tyčinkou Margot.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Moje poznámka
					 
				
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 48 minutami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 8 minutami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 30 minutami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 1 hodinou
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 15 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 16 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 16 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 16 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pařížské řezy, 
						
						
							pařížské řezy recept, 
						
						
							šlehačkové pařížské řezy recept, 
						
						
							pařížský řez, 
						
						
							jednoduché řezy, 
						
						
							recept na pařížské řezy, 
						
						
							jednoduché řezy na plech, 
						
						
							jednoduché moučníky, 
						
						
							parizke rezy, 
						
						
							pařížské tyčinky, 
						
						
							pařížské řezy na plech, 
						
						
							pařížský řez recept, 
						
						
							řezy s pařížskou šlehačkou, 
						
						
							pařížsky řez na plech, 
						
						
							paříšské řezy, 
						
						
							parizsky rezy, 
						
						
							recepty na pařížské řezy, 
						
						
							pařížské tyčinky recept, 
						
						
							pariske rezy, 
						
						
							recept pařížské řezy
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							kakao, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							tyčinka ledové kaštany, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							rum, 
						
						
							marmeláda pikantní, 
						
						
							čokoláda margot, 
						
						
							kokos
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (57)
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
Den (nebo pár hodin) předem uvaříte suroviny na krém (pařížskou šlehačku) a posléze dobře VYCHLAZENOU hmotu ušleháte