Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ariena

1. 10. 2011 19:42

Veronika.Hrozna: Díky za tip,ale už chci vidět manžela jak vstává hodinu dřív jen,aby měl měkkej rohlík..navíc na 3-4minuty rozehřívat troubu mi přijde dost drahé...Můj táta mi doporučil v mikrovlnce po 10 vteřinách rozehřívat,tak se neohřeje a následně neztvrdne,tak vyzkouším spíše to....Ale na volný dny či na večeři dobrý nápad :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

28. 8. 2011 11:55

Veroniko, to zní dobře. Vyzkouším:-)):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 8. 2011 10:01

ariena:Do mrazáku,naprosto nechat vychladnout a do mrazáku.Ráno
vybrat hodinu před snídaní ohřát troubu strčit na 160 na tři nebo čtyťi minuty /podle trouby/a jsou jak právě od pekaře.

ariena

12. 8. 2011 08:38

BILKOVAI: Tak hlásim,že to neprošlo...:-( Jsou též gumový

BILKOVAI BILKOVAI

11. 8. 2011 20:19

Arieno, jsem sama zvědavá, tak dej prosím vědět.:-K

ariena

11. 8. 2011 20:14

Díky za odpověď...Trochu jsem bloudila po netu a tu utěrku jsem našla,že funguje na chleba...Ještě jsme našla jeden tip - uzavřít do plastové nádoby bez přístupu vzduchu, že se tak vyrábějí už i zásuvky do moderních kuchyní...Tak to dnes zkouším..Dám vědět jestli to funguje...:yes: Jinak jsem zkusila do toho rohlíku zabalit šunkový salám a plátkový sýr a taky mňamka..Určitě to vyzkoušejte :-))

BILKOVAI BILKOVAI

11. 8. 2011 18:46

Arieno, jsem ráda, že Ti chutnají. Jak je uchovat, aby nezgumovatěly, to teda nevím. Zkus zabalit jenom do útěrky a nedávat do sáčku. Ale osobně to vyzkoušené nemám.

ariena

10. 8. 2011 21:31

Tyhle rohlíky nemají naprosto chybu...Zkoušela jsem je 2x a prostě mňamka takže v tom budu i nadále pokračovat...Zkusila jsem i na pár nastrouhat sýr - taktéž mňam :yes::-p Ale zkusila jsem si pár schovat na durhý den ke snídani a bohužel v pytlíku naprosto zgumovatěly, nevíte jak by šli nejlíp uskladnit,aby ráno byly stále tak výborné? Děkuji za rady :-K

BILKOVAI BILKOVAI

26. 6. 2011 20:52

Ellinor, mám radost, že chutnaly:-8;-):-)):yes:

Ellinor

26. 6. 2011 18:01

Také musím pochválit :yes: vyzkoušela jsem několik receptů na rohlíky, pletýnky apod., ale tohle těsto je zatím jednoznačně nejchutnější. Jen jsem nakonec udělala suky, protože rohlíky se mi nepodařily uválet, těsto bylo hodně pružné, ale myslím, že je to jen o praxi :-p Každopádně doporučuji ;-)

BILKOVAI BILKOVAI

15. 6. 2011 21:45

Ludmilo, mám velkou radost, že se Ti povedly a i na Kanárech chutnaly:-8;-) K tomu chlebu, svůj recept nemám, ale pro mně nejlepší chleba, který připomíná ten pravý domácí jako z pohádky je tento. Snad se autorka nebude zlobit, že jsem použila její recept. Tak hodně zdaru:yes:http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...

ludmila

15. 6. 2011 17:15

v sobotu jsem zadelala ze 4 kg mouky,vyslo 96 rohlicku a v nedeli jsem je vsechny prodala na trhu,protoze ziju na kanarech,musela jsem dat vic masla,mouka je tu hrozna,jen hladka a je osklive seda,zadna 00.i tak mi vychazeji uzasne,strasne moc dekuji za recept.jeste bych poprosila,mate-li recept na cesky chleba,obycejny,byla bych moc vdecna.diky jeste jednou lida

BILKOVAI BILKOVAI

28. 5. 2011 14:10

Katejane
, krásné rohlíčky:yes:

katejane

27. 5. 2011 21:09

výborné:-K

BILKOVAI BILKOVAI

18. 4. 2011 19:20

Evane, máš pravdu, že tyto stránky jsou těžkou zkouškou pro toho, kdo si chce držet linii. Já s tím začínám mít velké problémy:-(( Jsem ráda, že se Ti rohlíky povedly a s pekárnou to bude ještě lepší:-)) Děkuji za bodíka:-K

1 10 11 12 13 14 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV