Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka (hrníčková, olejová)

Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (130×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

9. 1. 2011 12:56

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 850 kJ / 5 223 kcal
Bílkoviny88,36 g
Tuky212,62 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy729,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martiline martiline

29. 11. 2017 19:57

Výborná klasika ... :yes: ... Byla hned pryč. :-8

Zlata 17

31. 10. 2017 21:15

Byla výborná. Přidala jsem trochu sifonu, také se mi zdálo těsto hustší, ještě jsem přidala trochu citronové kůry z čerstvého citronu. Dám příště méně cukru. Určitě si recept uložím a vrátím se k němu. Děkuji za něj.:yes:

bol

24. 6. 2017 10:35

Zrovna ji peču v troubě, tak jsem zvědav jak se povedla<3

Jana

22. 6. 2017 17:19

Bábovka je výborná, vůbec jsem neměla těsto tuhé, krásne šlo nalít , dovnitř jsem dala pokrájená jablka na kostičky , rozinky a pak zalila tmavým těstem,mňamka:-K

Zz

27. 4. 2017 22:13

Uz se pece v troube! Testo zatim vypadalo tuhe, tak uvifime!:-D

Barbora

6. 11. 2016 10:07

Testo je dost hutne, tak jsem zvedava, co z toho vznikne. Uz se pece v troube :-)

JanaJanicka

29. 9. 2016 12:40

Výborná bábovka. Nejprve jsem vyšlehala vajíčka s cukrem, přidala jsem olej a zbytek surovin. Cukru bohatě stačí slabý půl hrnek. Nalila jsem 3/4 těsta do formy a do zbytku přidala mleté vlašské ořechy. Fantazii se u tohoto typu bábovky nekladou. Přidávám další bodík a ukládám recept :-K;-):yes::yes::yes:

Katka 007

2. 6. 2016 21:30

Tak se peče v troubě! Doufám že se mi povede stejně jako ten malý mafin co jsem před chvilkou vytáhla z trouby (zbylo mi těsto) takže teď musím sedět a hlídat aby se mi nepřepekla :-D. Co se týče stupňů a doby tak jak už někdo psal, je to opravdu zbytečné se o tom dohadovat - někdo má hlubší, ale menší formu a někdo nižší, ale širší formu. Taky tu má každý úplně jinou troubu a někdo má i více programů (pečení zezhora i zespoda, horkovzdušné pečení, oboje naráz…) a já program prohodím třeba třikrát. Takže to nejlepší co můžete dělat je sledovat přes dvířka a když přestane růst tak každých 5-10 minut udělat "pokus" se špejlí jestli už je hotová.:-p přeji hodně štěstí v pečení a autorce moc děkuji za skvělý recept:yes:

simi14

28. 3. 2016 15:28

Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.

Jarda

3. 3. 2016 17:50

Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám:yes::yes::-D

Verca18

1. 2. 2016 13:05

Vynikající bábovka, která je velmi rychlá a jednoduchá a při to výtečná. Divala jsem se, že nebylo třeba šlehat bílky a pak je do těsta přidávat. Myslela jsem si, že tím bábovka nebude nadýchaná. Ale byla moc dobrá. Díky za recept!!!:-):yes:

ufounek17 ufounek17

3. 1. 2016 17:54

Tak buchta se peče a vypadá zatím dobře. Není náročná na ingredience a narozdíl od jiných receprů stačí jen dvě vejce...jinde bývá až 6 vajec, to mi přijde zbytečné. Sice se dlooooouho peče,ale určitě bude stát za to :-p

Eva

2. 12. 2015 20:51

Dnes jsem udělala vaší bábovku dělala jsem ji půl ořech a půl vanilka povedla se i když jsem z počátku jsme byli skeptický zdálo se nám těsto příliš tuhé ale výsledek skvělí :-Ktop recepty

Vladka

30. 11. 2015 12:07

Jednoduchý receptík - takové mám nejradši, jen jsem si ho trochu vylepšila -mouku jsem použila špaldovou a bio celozrnou pšeničnou,třtinovým cukrem, dále jedním nastrouhaným jablíčkem (to je pak ještě vláčnější) a ořechama- ty miluji ve všem. s tou troubou menší trable - původně v uvedenou dobu byla ještě syrová ale pak už zase přičmoudlá když jsem ji nechala déle, mě to vlastně nevadí - radši tmavší, než nedopečená :-)

Zuzana

29. 11. 2015 14:57

Dělala jsem vše podle návodu a musím říct,že raději zůstanu u mě varianty. Je suchá a gumová :no:.

1 2 3 4 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hrníčková bábovka olejová bábovka olejová bábovka nejlepší babovka hrnickova babovka babovka s olejem bábovka hrničková recept olejová bábovka recept bábovka olejová recept na bábovku recept na olejovou bábovku výborná tvarohová bábovka hrníčková tvarohová babovka s olejem dobrá olejová bábovka recept olejová buchta hrníčková bábovka recept hrníčková bábovka recept nejlepší olejová bábovka hrnkova babovka rychla babovka hrnickova

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, kakao, sádlo, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bábovka (hrníčková, olejová)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk81