Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

Skvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je podle tohoto snadného receptu naložit i Vy. Jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

3. 5. 2008 15:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 757 kJ / 420 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,01 g
Sůl30,00 g
Sacharidy105,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 4. 2010 19:10

Kdysi mi je děcka vždycky někde nasbíraly a to se zavařovalo!! Měli jsme je raději, než okurky;-):yes::yes:

Lucka

16. 10. 2009 18:27

Ja jsem si letos vypěstovala vlastní na zahrádce a jsou mnohem lepší- sladší než ty z pole. Je to odrůda přímo pro zavařování.

Sindy Sindy

3. 11. 2008 18:24

Také je zavařuji, ale klasickým způsobem jako okurky. Nálev dělám z deka. Přidat do nálevu můžete cokoliv.Pár procházek se psem okolo pole. Nemám s tím problém, protože toho moc nenasbírám jen malé množství což takovou strátu ani nikdo nepocítí :-8

alus.s

7. 10. 2008 21:38

Jani, to máš naprostou pravdu. Po kukuřici se slehla zem. U nás taky :-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 10. 2008 19:13

Výborné jsou,ale kde je dnes vzít a nekrást?:-/Kdysi mi jich děcka nosily plné tašky,to byla paráda,ale teď jsou tak kolem cest na Zlínsko,možná a to se zase bojím,že mne někdo načapá:-((

jitule jitule

6. 5. 2008 01:14

My máme kukuřice od dědy. Má velké pole a je to teda super. A tenhle receptík je taky bezva...jsou fantastické a nejsou tak kyselé jako ty kupované.

maris maris

5. 5. 2008 13:04

Nakládané kukuřičky máme moc rádi, ráda bych si je naložila sama, ale mám problém, kde je vzít. Na trhu prodávají už velké kukuřice, kukuřičné pole nevlastním a na polní pych nemám nervy :-))). Dávám jedničku, protože jsou určitě výborné.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: zavarovani kukurice zavařování kukuřiček nakládané kukuřičky nakládaná kukuřice recept jak zavařit kukuřici nakladana kukurice zavařování kukuřice recept sladkokyselý nálev zavařovaná kukuřice nakládané kukuřičky recept zavařená kukuřice kukuřice zavařování recept na zavařování kukuřice zavařování mladé kukuřice lak na kukurici sterilizace kukuřice nakládané kukuřice jak dlouho varit kukurici nakládaná mladá kukuřice jak zavařovat kukuřici

Suroviny: kukuřice, sůl, voda, ocet, sůl, cukr, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, semínka hořčičná, cibule

TopRecepty.cz

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zM5