Kyjevský kotlet podle Václava Kopty

Ivana41 Kuchařka: Ivana41

Doba přípravy: 50 4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

4 celá kuřecí prsa s kostí a křídlem
200 g másla
petřželka
pažitka
estragon
hořčice
lžička citronové šťávy
2 vejce
strouhanka
hladká mouka
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozkrojíme prsa na půl a vyjmeme kosti. V křídle kosti necháme, odřízneme špičku a sundáme kůži, zbylou část křídla necháme spojenou s půlkou prs. Opatrně maso naklepeme.

  2. Máslo smícháme z rozsekanými bylinkami, hořčicí a citronovou šťávou, rozdělíme na osm dílků, každý dílek vytvarujeme do válečku a dáme ztuhnout do mrazáku.

  3. Kuře osolíme, opepříme a do každého kousku zabalíme váleček másla s bylinkami.

  4. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

  5. Dáme péct do rozpáleného oleje přibližně 5 minut z každé strany.

Poznámka

Zdroj: Regionální noviny

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyjevský kotlet podle Václava Kopty

Tématické fráze: kyjevský kotlet vepřové po kyjevsku kyjevskykotlet co uvařit z kotlety kyjevský vepřový řízek recept na kotletu po kyjevsky kuře po kyjevsku regionalni recepty top recepty po kyjevsku menu kyjevský kotlet chicken kiev kotlety podle vaska kyjevské vepřové kotlet po kijevski pohlreich kyjevský kotlet kotleta po kyjevsky recept kotleta po kyjevski kyjevský kotlet recept kyjevský kotlet pohlreich kuřecí kyjevský kotlet

Zapomněl/a jsem heslo