Grilovaný losos marinovaný v exotické marinádě.

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny marinování 4 porce Ryby 6 názorů

Suroviny

4 porce čerstvého lososa (po 200g)
1/4 hrnku třtinového cukru
1/4 hrnku sójové omáčky
1/2 hrnku rozmixovaného čerstvého ananasu
3 polévkové lžíce červeného vinného octa
3 stroužky (utřeného) česneku
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 kávová lžička mletého zázvoru
1/2 kávové lžičky mletého černého pepře
1/2 kávové lžičky tabasca
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience (krom lososa) promícháme.

  2. Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu, použijeme na marinování veškerou marinádu. Pokud budeme grilovat na dřevěném uhlí, oddělíme si trochu marinády na potírání. Do zbytku marinády naložíme lososa. Minimálně na 2 hodiny, ale přes noc je to lepší.

  3. Rozehřejeme gril a dáme okapaného lososa. V případě kontaktního grilu asi na 7 - 10 minut. V případě grilování na uhlí dáme lososa na gril nejdříve kůží dolů asi na 10 minut. Průběžně potíráme marinádou. Otočíme a grilujeme ještě asi 5 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaný losos marinovaný v exotické marinádě.

Tématické fráze: losos na kontaktním grilu losos na grilu marinada na lososa losos na dřevěném uhli grilujeme lososa na uhlí marináda na grilovaného lososa co grilovat na kontaktnim grilu marinada na losos kontaktní gril losos jak grilovat lososa na grilu grilovaný losos se zázvorem losos v trtinovem cukru marinovani lososa marinady na pripravu lososa marinování lososa v citrusech jak grilovat lososa nalozeny losos na gril marinovaný losos v citrusech recepty ke kontaktnímu grilu marinovaný norský losos-recept

Zapomněl/a jsem heslo