Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok za krokem a přesvědčme se, jak jednoduché to může být.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 118 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 18 min včetně kynutí

118 min (100 min příprava + 18 min tepelná úprava, včetně kynutí)

7. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 478 kJ / 4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
Tuky28,76 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě, že těsta na knedlíky lze použít různá, ale tohle je takové nejzákladnější. Knedlíky se hodí jak k omáčkám, tak k mastnějším jídlům. Tyto knedlíky lze vařit i v páře.

Snad tento "recept" někomu pomůže, aby překonal strach a nakonec zjistil, že knedlíky jsou vlastně poměrně jednoduchá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

8. 3. 2011 20:31

Mirečko, dík za doplnenie!

HankaPu HankaPu

8. 3. 2011 20:29

Mirčo, krásně jsi to napsala:yes: pěkně podrobně a ten fotopostup:yes: nemá to chybu:yes: Jsi šikulka, ale to už tady o tobě všichni dávno víme:yes::yes::yes: +

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

8. 3. 2011 09:01

:yes: +23

Betyna

8. 3. 2011 08:41

:yes: parádní postup, +1!
Já radši vařím v páře, teď v parním hrnci, než jsem měla parní hrnec, tak jsem vařila na tom normálním kovovém pařáčku.

Sodovka Sodovka

8. 3. 2011 07:53

Tak precizně napsaný recept a fotopostup s písemným dodatkem, se jenom tak nevidí. :yes: :-O Mirco, tvému receptu od "A po Z" posílám zasloužený bodík. :yes: Mirco, jsi fajn holka, která se umí podělit o své zkušenosti s ostatními. :-) :-K

senky senky

7. 3. 2011 23:05

Dokonalé:-K:-O+:yes:

mirca75 mirca75

7. 3. 2011 21:58

Magdalenko:-), na ten tuk jsem úplně zapoměla - síla zvyku:-8. A už jdu Tvé postřehy zapisovat....;-).
Děkuju všem za milé komentíky:-K. Říkám si, že i kdyby recept pomohl, byť jen jedinému člověku v překonání "strachu" z knedlíků, bude to pro mě velké potěšení;-):-8.

Dana Churanova

7. 3. 2011 21:41

Skvělý návod na vaření knedlí:yes::-K

chocolate

7. 3. 2011 21:34

Já je potírám kouskem másla, aby neokoraly (dělá se to hlavně tehdy, pokud je nebudeme hned krájet).

magdalenka magdalenka

7. 3. 2011 21:31

Mirka a ešte dotaz: nemáš vo zvyku knedlíky po uvarení potierať olejom? (ja áno, neviem, kde som to získala.)

Irrena Irrena

7. 3. 2011 21:26

Mirco ty jsi si dala práci s receptem, skvěle popsané a krásný fotopostup:yes::yes:Jsi prostě šikulka:yes:

mysulka mysulka

7. 3. 2011 20:39

:yes: moc pěkně popsané:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

7. 3. 2011 19:41

Za super postup dávám bod:yes:

magdalenka magdalenka

7. 3. 2011 19:14

Mirečko! Nádherne popísané, ešte by som poprosila, napíš niečo hore do receptu ohľadom varenia - voda prudký var, mierny var, dobu varenia rátame odkedy - až začne voda po vložení knedlíkov znovu vrieť, lebo po vložení sa ochladí a pod.
Ja som doteraz obyčajne varila nad parou, lebo z vody som ich mala také nejaké divné, myslím že som niečo nerobila dobre...(tipujem na prudký var)
Ďakujem za recept, takýto popis nenájde človek v žiadnej kuchárskej knihe...:yes:

Bibinka Bibinka

7. 3. 2011 18:54

Miruš, přetože je to recept pro začínající kuchařky a knedlíky umím, musím ti pochválit jak psaný, tak vyfocený postup-skvělé:-! a já ti za to dávám 11.bodíka:yes:

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskové knedlíky houskový knedlík knedlík houskový knedlíky houskový knedlík pro začátečníky houskový knedlík recept nejlepší houskové knedlíky houskové knedlíky recept nejlepší houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlik houskovy po lopatě poslední díl knedlíky houskové recepty na houskové knedle houskové recept na houskové knedle nejlepsi houskovy knedlik recept popis pracovního postupu recept na houskový knedlík po lopatě poslední díl recepty

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, rohlík, voda, sůl

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwmE