Salát z pečených ředkviček

Saláty Doba přípravy: 25 minut 12 názorů

Saláty Doba přípravy: 25 minut 12 názorů

Suroviny 4 porce

3 svazky ředkviček
2-3 jarní cibulky
olivový olej
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř
Zálivka:
8 lžic bílého jogurtu
pažitka
tymián
řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky omyjeme, rozčtvrtíme, jarní cibulku nakrájíme na špalíčky.

  2. Rozpálíme olej na pánvi, vhodíme ředkvičky a opékáme.

  3. Po chvíli přidáme jarní cibulku.

  4. Když se obě zeleniny opečou hezky dorůžova, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, pak zakapeme octem, prohodíme, lehce podlijeme vodou (asi 2-3 lžíce) a povaříme na zahoustlou šťávičku. Necháme zchladnout, pak osolíme a opepříme.

  5. Do jogurtu dáme nasekané bylinky, lehce osolíme a opepříme.

  6. Ředkvičky podáváme s ochuceným jogurtem a posypeme řeřichou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Kluci v akci, v originálním receptu je místo jogurtu majonéza.

Komentáře k receptu Salát z pečených ředkviček

Tématické fráze: ředkvičky recepty pečené ředkvičky kluci v akci ředkvičkový salát zavařené ředkvičky salát z ředkviček recepty z ředkviček redkvicky recepty ředkvičky ředkvičky salát ředkvičky recept pečená ředkvička salat z redkvicek kluci v akci ředkvičky recepty,top recepty salat s redkvicek recepty z ředkvičky salát z pečených paprik saláty z ředkviček recept na salát z ředkviček ředkvičky v akci ředkvičky kluci v akci