Šmorn - bramborový trhanec
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na pánvi, někdo v troubě, někdo na másle, jiný na sádle a pokaždé si pochutnáte.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 599 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Moje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 4 minutami
Těsto na pizzu
xLIONx před 48 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
TH před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
pa.zbo před 1 hodinou
Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
rybarka007 před 1 hodinou
Houby na kyselo
Nerea před 1 hodinou
Plátky panenky na másle
j-mart před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Routeu před 2 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Kykolka před 2 hodinami
Kuře na paprice
Kykolka před 2 hodinami
Tématické fráze:
šmorum,
bramborove trhance,
šumavský šmorn,
trhanec recept,
starocesky trhanec,
bramborový trhanec s makem,
trhance s mákem,
trhanec,
trhanec s mákem,
recepty na staročeská jídla šmorn,
šmorum recept,
jídlo trhanec,
šumavský trhanec,
krajová jídla,
recept na smorink,
šmorn-recept,
recept trhanec,
šmourn,
bramborové trhance recept,
staročeské jídlo
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
sůl,
tuk
Komentáře (13)