Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.
Krok 3: Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
Krok 4: Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).
Zveřejněno 13. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Moje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Nejnovější recepty
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 3 hodinami
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
mafinka888 před 9 minutami
Vepřové kostky se smetanou
mafinka888 před 9 minutami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Jan Nemec před 19 minutami
Jednoduché zapékané těstoviny
Jan Nemec před 20 minutami
Domácí utopenci
Simona Maskova před 21 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Jan Nemec před 22 minutami
Křehký koláč s tvarohem a meruňkami
stefi.f47 před 46 minutami
Výborné lokše
Lilijuli před 1 hodinou
Mokrý koláč s ovocem
malipi před 1 hodinou
Cheesecake
Barča Holubová před 2 hodinami
Tématické fráze:
raženky,
domácí raženky,
recept na raženky,
máslové pečivo,
recept na domácí raženky,
raženky recept,
těsto na raženky,
máslové žemličky,
domácí raženky recept,
razenky domaci,
raženky z domácí pekárny,
recept razenky,
razidlo na kaiserky,
recept na bůlky,
recept na razenky z pekarny,
buchta z dýně máslové,
raznice na raženky,
bulky recept,
máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem,
kaiserky s omládkem
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná
Komentáře (92)
Přátelská rada: pokud něco chci, řiká se PROSÍM.
U nás na vsi lidem jako ty říkávali "všivá baba" (tj.člověk, který musí mít poslední slovo)....
kde seženu ten přípravek prosím
Nemám raznici, tak jsem si poradila jinak, posílám fotku a díky za recept
ale po chuti jsou úúplně nejkrásnější
jednu jsem zkoušela péct jako ten nehnětený chleba-v kastrolu.5min pod poklicí a 5 bez,byla taková křupavoučká, jako ten chlebík...byla...chuděra...už neni
P.S.Moje odpo je tez pekarske - zkousela jsem honzovy buchty v remoscd. Jeste jsou horke, ale vypadaji dobre
teda hotovo,milá cat,recept úžasný, výtečný a báječný
ale musím tě vylát
p.s. a já už mám v traktu trávícím 4 bulky
p.s.s. výsledek jsem zdokumentovala
ale šretík mi poradil
jenom abych se neprorazila až ....
Caty,promiň
Chutnaly vam?
Na nižší teplotu je to většinou OK
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květina
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepší
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
Cathleen je jednotka!
http://www.pekarskyraj.cz/raznice_tvoritka/
taky ji ( ještě pořád ) nemám
caty,jak vypadá ta zadnice??
éééé
raznice prosím
Bibi,dělala jsem Františky s omládkem a jsou mnohem lepší,můj pocit je, že těsto není takové suché,je jakoby vláčnější.Vyzkoušej a uvidíš.
Proc ne omladek? Kvuli casu nebo sladence? Misto ni muzes dat lzicku medu. Vyzkousej a propadnes mu jako vsichni, kdo zkusili