Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka ze zbylých bílků

Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

19. 7. 2008 17:11

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie7 274 kJ / 1 739 kcal
Bílkoviny38,80 g
Tuky75,88 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy221,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 - 30 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anedz

20. 8. 2013 21:42

dexulka

9. 4. 2013 16:05

V lednici jsem nastřádala 5 bílků,tak co s nimi :-) Tenhle recept se mi líbil pro svou jednoduchost a tvárnost. Do těsta jsem dala jen čokoládu,formu vysypala kokosem a výsledek polila čokoládou a sypala opět kokosem neb manžel je čokokokosový a nadýchaná a voňavá dobrota byla na světě :-p posílám foto i bod :yes: a děkuji za inspiraci ;-)

tejaja tejaja

16. 12. 2012 13:52

Lukas: :-D:-D:-D Tak som to práve premerala :-D
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka. :-D;-)

spagetka spagetka

16. 12. 2012 13:44

Lukas: néé, gram zhruba rovná se mililitr. Tak velký rozdíl to stoprocentně není.

Lukas

16. 12. 2012 13:30

zdravim, bydlim ted v byte kde nemam vahu a mam jen odmerku. Nevite nekdo, kolik je 100g polohrube mouky/cukru v ml? Hledal jsem na webu, a u ruznych mouk jsem nasel, ze 100g je 180-250ml. dekuju, L.

magdalenka magdalenka

6. 8. 2012 11:10

Ahoj, neviete náhodou, ako dlho sa dajú skladovať už ZMRAZENÉ bielky? Akosi som na ne zabudla a mám ich pol roka v mrazničke.
Ďakujem!

Irrena Irrena

6. 8. 2012 11:01

Dneska jí peču podruhé;-)

Dana

4. 11. 2011 09:42

Bábovka z bílků je úžasná, pekla jsem ji poprvé a povedla se, rodina ji chválí !

Alík

5. 2. 2011 00:35

Já bych ty bílky tak dlouho neschovávala,po takové době už se tvoří choroboplodné zárodky i v uzavřené sklence.Já je uskladňuji max. 9 dnů.Pak už jsou někdy i divně cítit.V žádné případě nedoporučuji míchat bílky různého stáří.Taky je dávám do sklenek pod uzávěr ale píši datum a počet bílků a podle datumu je spotřebuji bud takhle na buchtu nebo třeba i k jiným účelům. Sorry ,můj názor.více by nám řekli odborníci na výživu.:-?

Irrena Irrena

20. 1. 2011 14:32

Dneska jsem upekla, na začátku pečení byla krásně vysoká, ale pak si nějak trochu sedla:-ONotvírala jsem troubu:-8Je ale velice dobrá:yes:

Irrena Irrena

13. 6. 2010 21:52

Úžasné s těmi bílky do sklenice a dělat čárky, také jsem je n ikdy nevyhazovala ale nikdy jsem nevěděla kolik jich vlastně mám:-O
Včera mi přivezl syn zbyla velikonioční zajíce které děti už nechtějí, hned zítra je roztluču:-D
Co se člověk na Topkách všechno naučí:yes:
Recept skvělý, dávám bodík:yes:

Grace Grace

16. 5. 2010 10:20

Moc dobrá bábovka - určitě si ji přepíšu do recepisů - výborný nápad jak zužitkovat bílky, když nechceme tvořit pusinky, kokosky a jiné... Díky moc, uděluji plusový BOD :yes:

HankaPu HankaPu

29. 4. 2009 23:49

Holky, já jsem ale praštěná, :-O přišla jsem na to až teď , náhodou. Samozřejmě se jednalo o velikonoční zajíce... díky Maruško, přesně jsi to vystihla, už jsem tu usínala...Gabinko, ty fotky jsou žluté asi omylem, fotila jsem to na stole pod rozsvíceným lustrem. Světlanko, díky za dobrý nápad:yes:

Gabina

28. 4. 2009 10:07

Světlano, dobrý nápad :yes: To by se hodilo do nové kategorie Vychytávky :yes:

Svetlana Svetlana

28. 4. 2009 09:05

Hani, všechny velikonoční a vánoční figurky hoď do mixéru a rozmixuj na drť. Dej do zavařovací sklenice a do lednice. Dělám to už pár let a mám pořád v zásobě čokoládovou drť na krupicovou kaši, na ozdobu pohárů, do buchet na pečení. Je to jediný způsob jak "zlikvidovat" množství úžasných:-// půlmetrvých čertů a půlmetrových zajíčků...:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z bílků co s bílky buchta z bílků co z bílků co upéct z bílků pečeme z bílků recept z bílků bílky co s bílky recept bílková bábovka jak zpracovat bílky jak využít bílky pečení z vaječných bílků recepty z vaječných bílků pečení z bílků moučníky z bílku jak zpracovat vaječné bílky moučník z bílků co se zbylými bílky bílky recept

Suroviny: bílek, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy, rozinky, čokoláda, olej, sůl

TopRecepty.cz

Bábovka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYg