Zeleninové kuře s noky

Iljusa Kuchařka: Iljusa

Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

1 kuře
rajčata
čerstvé papriky
zelené fazolky
cibule
žampiony
sůl
pepř
kmín
trochu vody na podlití
anglická slanina
Na výrobu noků:
3 vejce
trochu vody
mouka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, rozpůlíme na půlky. Pak opatrně oddělíme kůži od masa, ale neúplně, u kosti hřbetu zůstane přirostlá. Pod kůži vložíme nakrájenou slaninu na plátky - hlavně na prsa a stehýnka. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Můžete použít oblíbené koření na kuře.

  2. Do pekáčku si dáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, fazolky, žampiony, mírně osolíme. Na toto zeleninové lůžko položíme připravené kuřecí půlky. Přikryjeme alobalem a pečeme nejdříve půl hodiny přikryté a poté odkryjeme a dopékáme (popřípadě podléváme) dozlatova.

  3. Upečené kuře vyndáme z pekáčku a do výpeku se zeleninou vložíme uvařené noky, promícháme. Já přidala ještě sterilovaný hrášek - 1 plechovku. Poté servírujeme. Tuto kombinaci (s noky) dělám i s kuřetem pečeným na zelí.

  4. Noky: vejce rozklepneme do mísy, přidáme vodu (cca 150 ml) rozšleháme, přidáme tolik mouky, aby těsto bylo tak husté, že při vyvinutí síly (vaší vařečky) začne protékat sítkem na halušky - jako když se dělá husté kapání do polévky.

  5. Zaváříme do vroucí, osolené vody. Jakmile vzkypí voda s noky, sítkem je vylovíme, dáme do mísy a jemně prolijeme olejem. Pak promícháme ve výpeku z kuřete.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninové kuře s noky

  • magdalenka magdalenka

    Akoby sa minula povolaním, niekedy ma to napadá, pretože má extra cit pre fotenie...

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KIljušo, to je překrásná fotka. :-D:-D
    Recept je velice pěkný. :yes::yes:+

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Magdalenko - díky za tip ;-):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Lucko - také je milujeme k omáčkám ;-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Iljuša, zas máš krásne fotky, skvelé jedlo...tvoji 3 chlapci sa majú...
    Nechcem tu byť za múdru a do všetkého vám hovoriť, iba chcem poradiť, pretože prílohové halušky - noky k mäsu robím často. Na pol kila múky (polohrubej) fakt stačí 1 vajce a studená voda. Na kvalitu to nemá vplyv. Cesto nenechávajte odstáť, ale hneď hádžte do vriacej vody. Ak stojí dlhšie, uvoľňuje sa z múky lepok a je to také ťahavé. Malé množstvá hádzať do vody a po vzkypení hneď vyberať, omastiť.
    Pekný večer!

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Iljuso, noky dělám podobně i ke kuřeti na paprice a guláši.vizhttp://www.toprecepty.cz/recept/3237-veprova-kyta-...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Iljusa , jen se mrknu na fotky a jedla bych:-p. Opravdu krása!! Ty nočky k tomu..mana nebeská:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása...:-p:-p:-8:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Nádherné fotky a božský recept :-) :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře s noky přílohové noky kuře na paprice s noky noky výroba noků zeleninové noky halušky s kuřetem noky k masu kuře na zelenině kuře na paprice se zeleninou noky se zeleninou kuře s nokama kure noky zeleninové kuře noky s kuřetem noky k pecenemu masu kuře a halušky kuře na paprice s halušky kuře na paprice s nokama maso s noky

Zapomněl/a jsem heslo