Medovník originál
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 28 868 kJ / 6 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,45 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 684,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není to můj recept, je od mé babičky která ho peče několik let a myslím si, že je opravdu lepší, jak kupovaný (zdroj: časopis Apetit!). Nechte si chutnat! Je fakt výborný :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2012 14:12
Mám dotaz mléko má být uvařené??
26. 10. 2011 16:54
Katka: jj časopis apetit :)
26. 10. 2011 11:31
Tohle je z Apetitu!!!! Úplně přesně stejně napsaný text a to doslova i s tou cukrárnou
22. 9. 2011 10:44
Hned bych se zakousla
19. 9. 2011 23:59
Oveska:a to jako vam pomuze ,kdyz budete vedet zdroj receptu a kdo to vymyslel? Co vas zajima recept nebo jeho tvurce? No vy jste s prominutim "jedla" nebyla jste nahodou u KGB?
28. 8. 2011 13:53
Dneska jsem delala téměř stejný recept, který mi dala kamarádka, jen do krému se ještě přidává vanilkový puding udělaný ze dvou sáčků, Půl litru mléka a 2 lžic cukru. Tak jsem zvědavá jak se povede. v tom mém receptu bylo že by se mel nechat tak 1-3 dny odležet, ale myslim že do zitrka bude pryc :D. Posilam bodik :)
25. 8. 2011 21:26
Lenka30:já jsem ho zamrazila komplet..i s krémem, jen jsem si ho
naporcovala...byl výtečný
naporcovala...byl výtečný
25. 8. 2011 21:17
taky jsem někde četla,že tyto medové placky se dají zamrazit a pak,když je potřeba nebo chuť tak se jen vyndají a promažou krémem.Nemáte někdo zkušenost??
25. 8. 2011 14:39
Určitě stojí za vyzkoušení,ukládám
25. 8. 2011 13:44
Tento recept ukládám. Učaroval mi nejenom pečlivým - podrobným postupem , ale zejména proto, že těsto se neválí, ale s gumovou stěrkou nebo prstama roztírá do kruhu, který je vyznačený na pečícím papíru. Již delší dobu hledám pořádné těsto na medovník. Zkoušela jsem několik receptů, ale nebylo to ono. Na vyválení některých těst, člověk potřebuje sílu svalovce. Ani takové triky = těsto nesmí vystydnout, vhodné ho udržovat na teplém talířků, pracovat rychle .... nepomohly. Na vyválení těsta u jednoho receptu musela nastoupit silná paže mého manžela. U tohoto receptu to vypadá, že posilovat nebude třeba. x-hanny-x,posílám +10.
24. 8. 2011 13:42
Jinak vám Všem děkuji za pochvalu
24. 8. 2011 13:41
Oveska: zdroj je od mé babičky :)
24. 8. 2011 13:27
anabel:Tenhle medovník,peču už nějakej pátek,a recept mám od babičky,která ho dělá už pár let...
24. 8. 2011 08:12
anabel:já nevidím,že by autorka napsala,že je to její recepttakže nechápu tvoje rozhořčení,protože i do pořadu prostřeno ho použila učinkující a nebyl to její recepttak kdo je vlastně autorem???
x-hanny-x:recept se mi moc líbí,hezký popis a pěkné foto+1
x-hanny-x:recept se mi moc líbí,hezký popis a pěkné foto+1
24. 8. 2011 07:59
anabel:
Větší slušnost je přihlásit se.Než se ptát na zdroj.
Větší slušnost je přihlásit se.Než se ptát na zdroj.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bleskové rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 21 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové palačinky
Bedrunka17 uvařil před 6 minutami
Vepřové na kari
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 11 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 11 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 12 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 12 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: medovník medovník recept recept medovník recept na medovník domácí medovnik medovník na plech medovník podle babičky prostřeno recepty medovník domácí medovník recept medovník prostřeno recept na domácí medovník recepty medovnik krém do medovníku kuchař ví top recepty medovník recepty na medovník medovník recept na plech výborný krém do medovníků medovník recepty prostřeno medovník
Suroviny: vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko, máslo
Medovník originál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgAE
87 názorů