Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 220 kJ / 4 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,91 g |
Tuky | 130,90 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,13 g |
Sůl | 20,24 g |
Sacharidy | 766,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRn8
Moje poznámka
Máslový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRn8
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 20 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 23 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 6 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 18 minutami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 37 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 41 minutami
Míša řezy
Alena Kovarova před 47 minutami
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Kucharinqqqq před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 2 hodinami
Tématické fráze:
máslové rohlíky,
maslovy rohlik,
máslové rohlíky recept,
máslové rohlíčky,
vaha jednoho rohliku,
pekarensky recept na rohliky,
domaci maslove rohliky,
recepty máslové rohlíky,
pekařské rohlíky,
recept na máslové rohlíky,
kolik gramů má rohlík,
jak se bali rohliky,
jak se balí rohlík,
recept máslové rohlíky,
pekařské rohlíky recept,
kolik ma rohlik gramu,
máslový rohlíky,
maslovy rohlik recept,
pravé pekařské rohlíky recept,
máslové domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
máslo,
voda
Komentáře (26)
omládek
mouka 200g
voda 200ml
droždí 30g
mouka 800g
voda 375ml
tuk 100g
sůl 20g
aroma dávkovat podle balení
na omládek se smíchají suroviny voda se vypočítá se teplota
90m mínus teplota mouky mínus teplota ovzduší( teplota místnosti)jestli vyjde nad 39 stupňů tak se smíchá s moukou a to se ochladí nechá se kynout 30 minut
na těsto
taky se vypočítá teplota vody
90 mínus teplota mouky mínus teplota omládku
a smícháme suroviny do hromady a necháme kynout 20 minut rozvážíme kusy (55g)a tvarujeme necháme kynout aby měly větší objem a potře se vodou nepodlejt
is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt