Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Suroviny
Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
Nutriční hodnoty
Energie | 9 035 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,96 g |
Tuky | 112,11 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,44 g |
Sacharidy | 129,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2011 21:38
tak to bude dobrota+6
1. 11. 2011 21:31
Ivčo, ten název jsi měla, myslím, nechat. Recept je pěkný, Sheperd´s pie jsem dělala, takže tohle by mi rozhodně taky chutnalo. Nevidím důvod, proč tenhle pokrm hanit.
1. 11. 2011 21:25
alena: tady nejde o název,jde o perfektní,bezchybný recept,jeho složení,postup, nafocení,zapečení,nemá to mezeru,myšička umí vždycky něco jinak,než zde dokola je,je to šik baba
1. 11. 2011 21:15
Myšičko,páj jsi měla psán ale dobře a je to výtečná dobrota,dělávám to z pangasia,z jelitek,lidé si zde něco nového neumí ani připravit ani představit:
1. 11. 2011 21:03
No nevím jaký úspěch tohle sklidí, ale já bych to rozhodně "páj" nenazvala.
1. 11. 2011 20:23
1. 11. 2011 20:18
Pěkný recepttaky jsem myslela, že na slano koláč s rybou. Tak se doposud u nás užívalo.Vida, zase novinka
1. 11. 2011 20:13
Takže, já bych vlastně vůbec nevěděla, co to je páj, jak už se tady zmiňuji a tak jsem taky zavolala synovi. No a protože je to taky kuchař, podíval se zde na ty komentáře. Nechce se vyjadřovat, ale link od rebeky prý napoví. V podstatě máte pravdu obě. A bylo by fajn už se k tomu nevyjadřovat. Páj-nepáj, pro mne zase jiná úprava ryby.
1. 11. 2011 20:09
varilamyskakasicku: však je to tam..v tom linku: Páje jsou slané nebo sladké koláče, podávají se teplé nebo studené, v anglicky mluvících zemích....
ať tak či onak, věřím ti, že to bude dobrota
ať tak či onak, věřím ti, že to bude dobrota
1. 11. 2011 20:01
rebeka: Píši tam Nadi, že páje se dělají jak kašové, tak masové, a je to, co zde mám, zde nejznámější,klikla jsem si na "Páj" a je to tam, syn to dělá velmi často už 17 let vaří a vařil tato jídla, hodně se jedí i v Bulharsku a jinde,je to podle odborníka, je to tak,či tak, dobře, jde o prima pokrm, a je tak zvaný, moc dobré, zkuste a uvidíte, šetřím si srdíčko
1. 11. 2011 19:57
maris: Toto píše šéfkuchař jedné nejmenované velké restuarace: "Zapékaná jídla -tzv. "páje" máme u nás téměř denně a jdou na dračku, lidé je mají moc rádi, at již z bramborové kaše, nebo z masové směsi - pozn. Z.B restaurace.... asi to to pleteš s něčím, každopadně se koukni někde na net,
1. 11. 2011 19:54
Ještě, že vůbec nemám takové znalosti, co je a není páj. Ten recept bude moc dobrý. Ryby mohou mít spoutu podob a tahle podoba se mi líbí. Je to zase něco jiného.
1. 11. 2011 19:48
varilamyskakasicku: já nechci zpochybňovat odborníky a šéfkuchaře, to v žádném případě,, jen pro mě páj je koláč - základ těsto, toto je pro mě zapečená ryba. Já vím, že je např pastýřský koláč / shepherdˇs pie /, anglická specialita - mleté maso zapečené s br. kaší. Já to neberu jako kritiku, ale jen kontatuji.
1. 11. 2011 19:42
maris: je to bráno i jako bramborový páj z kaše, dá se ze všeho možného, ted mi psal syn, sms, takže je to tak.
1. 11. 2011 19:40
maris: ne, ne,ne, toto je opravdu "Rybí páj"- je to rcp, který je meníčkem na velkém hotelu u syna, syn je šéfkuchařem a byl tam také i včera na večeři tento páj, píšu to a dělám to podle syna a šéfa velkého hotelu, jinak bych to tam nepsala ten název Maris, tak to je psáno i děláno podle opravdových odborníků a toho se držím vždy;-
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rybí pepřenky: Tuto specialitu můžete připravit i ze sladkovodních ryb. Poradíme, jak na to
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: rybí páj teť vaří šéf teť vaří šéf recepty masový páj jehněčí páj ryba zapečená v bramborové kaši recept bramborový páj s masem zapečená ryba v bramborové kaši rybí filé zapečené v bramborové kaši koláč z bramborové kaše bramborovy paj rybí pie aljašská treska recept kolac s rybou a kasi páj rybi slaný koláč bramborová kaše bramborová kaše podle šéfkuchaře teť vaří šéf jablkovy kolac masový páj koláč recept rybí páj recept
Suroviny: brambory, pórek, sýr uzený, žampióny, rajče, máslo, mléko, treska aljašská, slanina anglická, olej olivový, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, citron, libeček
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
62 názorů