Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach a vrhnout se do vaření podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 11. 2011 00:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 950 kJ / 1 661 kcal
Bílkoviny64,61 g
Tuky26,42 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 2,47 g
Sůl5,86 g
Sacharidy281,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Roxana

2. 2. 2013 08:13

Už dlouho mám na něj zálusk a tento vypadá móóc pěkně! Zkusím, mám na něj chuť už teď!

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 1. 2013 15:53

Finist : (Jasný Sokol?:-) ) - to budete mít co dělat, projít všech zdejších 28 000 receptů a u každého nám sdělit, zda tohle jíte a tohle zas nikoliv...:-D
Knedlíky vám chutnat nemusí, a jen proto je přece nemusíte hanět. Já SU z Moravy (čili nadýchané knedle, jako peří), můj manžel zase z Čech a tomu, aby se nestýskalo, občas dělám ty jeho oblíbené, "křesné", jak píšete (nikdy bych mu je nehaněla). A je nám fajn.

maiva maiva

8. 1. 2013 15:49

Finist :Trochu nechápu Váš styl "hnát svinským krokem". Každý vaří to co v rodině chutná. Pamatuji dobu, kdy byl extra upřednostňován právě karlovarský knedlík. Také jsou zde jídla, která nám prostě doma nejdou, ale trochu slušný inteligentní člověk se nemusí vyjadřovat snad - není to povinné.
A zde autorka velice podrobně popsala recept , podle naservírovaného jídla se jí oběd skvěle podařil, krásné mramorované knedlíky:yes:
Bohužel "žádnej křesňák" jsem v surovinách nenašla:-))

Finist

8. 1. 2013 15:24

Lenka:Paní Lenko, Finist je jméno mužské, copak chlapi nevaří? Taky vařím kolem 30 let a právě proto vyjadřuju jakousi nesympatii ke karlovarskému knedlíku, nikdy mi nechutnal, ani mé rodině, protože je křesný, nekynutý, oproti našemu moravskému, ten je kynutý a nadýchaný, no prostě peřinka, ne žádnej křesňák se starejma nebo oschlejma rohlíkama rozvařenej ve vodě, já knedlíky pařím pouze v páře. :-((

Eliza Eliza

7. 1. 2013 18:04

Finist : Naštěstí Karlovy Vary (odtud "karlovarský") nejsou na Moravě, ale na západě Čech. Myslíte si nejspíš, že rozumíte knedlíkům, ale nakouknout za hranice Moravy by občas nebylo na škodu...;-)
Mimochodem, nikdy nepoužívám staré rohlíky a také píšu, že se rohlíky nakrájí a nechají oschnout v troubě, nikoli "přirozeně zestárnout".

Lenka

7. 1. 2013 17:54

Finist :Já su tAKY Z MORAVY ALE ASIN JSTE SI ZMÝLILA POJEM Z DOJMEM,KYNUTÝ A KARLOVARSKÝ KNEDLÍK JE TROCHU ROZDÍL.nE VÍM SICE KOLIK ROKŮ VAŘÍTE ALE JÁ ASI TŘICET LET A TEN ROZDÍL U KYNUTÉHO A NEKYNUTÉHO DIETNÍHO KNEDLÍKU POZNÁM,LENKA:-((

Finist :

Finist

2. 1. 2013 10:07

Teda, s tímhle by autorku hnali na Moravě sviňským krokem, starejch rohlíků je tam moc a kde je nějaký droždí? Nejlepší je domácí kynutý nadýchaný knedlíček vařený pouze v páře. :-S

Dajda Dajda

28. 11. 2012 08:48

Co jsem jednou zkusila udělat podobné knedlíky, žádné jiné neznám (tedy abych byla přesná, teď jsem objevila ještě hrníčkové). Vůbec se nedělám se sněhem, jen všechno zamíchám (podle původního receptu dávám někdy vodu a vegetu, jindy přidám trochu rozpuštěného másla). Knedlík do ničeho nemotám, ale dělám kouličky a ty vařím na páře. Když už jsou nakrájené rohlíky, jde to docela rychle. :-D

jana

28. 11. 2012 08:34

:-))dnes bude mit karlovarsky knedlík premieru:-K

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

21. 10. 2012 17:10

:-O:-p:-p

Kykydee

14. 10. 2012 15:14

Nemá se folie propíchat? Teď to bylo opět v Prostřeno, a tam ho pan zabalil do folie a ještě propíchal......:-8

Rokara

6. 10. 2012 11:22

dnes jsou na oběd, a jsou opravdu luxusní.Zavazování jsem taky vůbec neřešila, jen zamotala do folie:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 8. 2012 15:09

To bude obměna ,tak tohle určitě vyzkouším,už se těším,k divočákovi, nebo k zajíčkovi ušáčkovi :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p jako stvořený :-!:-D

nofrona

18. 8. 2012 14:27

Tak dnes zrealizováno a zaokrouhluji na kulatých 20bodů. Já dělávám karlováky jinak, ale ta fotka mě dostala a u této verze zůstanu. Eli díky za super chutný recept:-! Foto přidáno:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 11. 2011 13:32

Eli moc Ti děkuji za tuhle pastvu pro oči:-K+18:-p:yes:Když to vysílali v televizi,chytla jsem zrovna až fázi vytahování z hrnce a servírování:-/Ukládám a určitě bude časem i na našem talíří;-):-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karlovarský knedlík karlovarsky knedlik ve folii karlovarský knedlík recept recept na pravé karlovarské knedlíky karlovarské knedlíky recepty jednoduché bez vaření ve fólii karlovarské knedlíky vařené ve folii nejlepší karlovarský knedlík karlovarský knedlík video recept na karlovarský knedlík recept karlovarsky knedlik karlovarský knedlík z rohlíků karlovarský knedlík prostřeno knedlík karlovarský karlovarsky knedlik v pare karlovarský knedlík recept video karlovarský knedlík recept prostřeno karlovarské knedliky domácí karlovarský knedlík karlovarký knedlík recepty karlovarský knedlik

Suroviny: rohlík, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, květ muškátový, sůl

TopRecepty.cz

Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM6O