Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach a vrhnout se do vaření podle našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,61 g |
Tuky | 26,42 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,86 g |
Sacharidy | 281,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2013 08:13
Už dlouho mám na něj zálusk a tento vypadá móóc pěkně! Zkusím, mám na něj chuť už teď!
8. 1. 2013 15:53
Finist : (Jasný Sokol? ) - to budete mít co dělat, projít všech zdejších 28 000 receptů a u každého nám sdělit, zda tohle jíte a tohle zas nikoliv...
Knedlíky vám chutnat nemusí, a jen proto je přece nemusíte hanět. Já SU z Moravy (čili nadýchané knedle, jako peří), můj manžel zase z Čech a tomu, aby se nestýskalo, občas dělám ty jeho oblíbené, "křesné", jak píšete (nikdy bych mu je nehaněla). A je nám fajn.
Knedlíky vám chutnat nemusí, a jen proto je přece nemusíte hanět. Já SU z Moravy (čili nadýchané knedle, jako peří), můj manžel zase z Čech a tomu, aby se nestýskalo, občas dělám ty jeho oblíbené, "křesné", jak píšete (nikdy bych mu je nehaněla). A je nám fajn.
8. 1. 2013 15:49
Finist :Trochu nechápu Váš styl "hnát svinským krokem". Každý vaří to co v rodině chutná. Pamatuji dobu, kdy byl extra upřednostňován právě karlovarský knedlík. Také jsou zde jídla, která nám prostě doma nejdou, ale trochu slušný inteligentní člověk se nemusí vyjadřovat snad - není to povinné.
A zde autorka velice podrobně popsala recept , podle naservírovaného jídla se jí oběd skvěle podařil, krásné mramorované knedlíky
Bohužel "žádnej křesňák" jsem v surovinách nenašla
A zde autorka velice podrobně popsala recept , podle naservírovaného jídla se jí oběd skvěle podařil, krásné mramorované knedlíky
Bohužel "žádnej křesňák" jsem v surovinách nenašla
8. 1. 2013 15:24
Lenka:Paní Lenko, Finist je jméno mužské, copak chlapi nevaří? Taky vařím kolem 30 let a právě proto vyjadřuju jakousi nesympatii ke karlovarskému knedlíku, nikdy mi nechutnal, ani mé rodině, protože je křesný, nekynutý, oproti našemu moravskému, ten je kynutý a nadýchaný, no prostě peřinka, ne žádnej křesňák se starejma nebo oschlejma rohlíkama rozvařenej ve vodě, já knedlíky pařím pouze v páře.
7. 1. 2013 18:04
Finist : Naštěstí Karlovy Vary (odtud "karlovarský") nejsou na Moravě, ale na západě Čech. Myslíte si nejspíš, že rozumíte knedlíkům, ale nakouknout za hranice Moravy by občas nebylo na škodu...
Mimochodem, nikdy nepoužívám staré rohlíky a také píšu, že se rohlíky nakrájí a nechají oschnout v troubě, nikoli "přirozeně zestárnout".
Mimochodem, nikdy nepoužívám staré rohlíky a také píšu, že se rohlíky nakrájí a nechají oschnout v troubě, nikoli "přirozeně zestárnout".
7. 1. 2013 17:54
Finist :Já su tAKY Z MORAVY ALE ASIN JSTE SI ZMÝLILA POJEM Z DOJMEM,KYNUTÝ A KARLOVARSKÝ KNEDLÍK JE TROCHU ROZDÍL.nE VÍM SICE KOLIK ROKŮ VAŘÍTE ALE JÁ ASI TŘICET LET A TEN ROZDÍL U KYNUTÉHO A NEKYNUTÉHO DIETNÍHO KNEDLÍKU POZNÁM,LENKA
Finist :
Finist :
2. 1. 2013 10:07
Teda, s tímhle by autorku hnali na Moravě sviňským krokem, starejch rohlíků je tam moc a kde je nějaký droždí? Nejlepší je domácí kynutý nadýchaný knedlíček vařený pouze v páře.
28. 11. 2012 08:48
Co jsem jednou zkusila udělat podobné knedlíky, žádné jiné neznám (tedy abych byla přesná, teď jsem objevila ještě hrníčkové). Vůbec se nedělám se sněhem, jen všechno zamíchám (podle původního receptu dávám někdy vodu a vegetu, jindy přidám trochu rozpuštěného másla). Knedlík do ničeho nemotám, ale dělám kouličky a ty vařím na páře. Když už jsou nakrájené rohlíky, jde to docela rychle.
28. 11. 2012 08:34
dnes bude mit karlovarsky knedlík premieru
21. 10. 2012 17:10
14. 10. 2012 15:14
Nemá se folie propíchat? Teď to bylo opět v Prostřeno, a tam ho pan zabalil do folie a ještě propíchal......
6. 10. 2012 11:22
dnes jsou na oběd, a jsou opravdu luxusní.Zavazování jsem taky vůbec neřešila, jen zamotala do folie
18. 8. 2012 15:09
To bude obměna ,tak tohle určitě vyzkouším,už se těším,k divočákovi, nebo k zajíčkovi ušáčkovi jako stvořený
18. 8. 2012 14:27
Tak dnes zrealizováno a zaokrouhluji na kulatých 20bodů. Já dělávám karlováky jinak, ale ta fotka mě dostala a u této verze zůstanu. Eli díky za super chutný recept Foto přidáno
14. 11. 2011 13:32
Eli moc Ti děkuji za tuhle pastvu pro oči+18Když to vysílali v televizi,chytla jsem zrovna až fázi vytahování z hrnce a servírováníUkládám a určitě bude časem i na našem talíří
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 5 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 15 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 2 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 4 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 6 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 7 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 8 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Jak upéct jehněčí kýtu? Poradíme postup, podle kterého se váš oběd povede
Jak používat muškátový oříšek? Nejlépe až na závěr vaření a pouze ve velmi malém množství
Další recepty
Tématické fráze: karlovarský knedlík karlovarsky knedlik ve folii karlovarský knedlík recept recept na pravé karlovarské knedlíky karlovarské knedlíky recepty jednoduché bez vaření ve fólii karlovarské knedlíky vařené ve folii nejlepší karlovarský knedlík karlovarský knedlík video recept na karlovarský knedlík recept karlovarsky knedlik karlovarský knedlík z rohlíků karlovarský knedlík prostřeno knedlík karlovarský karlovarsky knedlik v pare karlovarský knedlík recept video karlovarský knedlík recept prostřeno karlovarské knedliky domácí karlovarský knedlík karlovarký knedlík recepty karlovarský knedlik
Suroviny: rohlík, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, květ muškátový, sůl
Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM6O
58 názorů