Škvarkové rohlíky

sovicka16 Kuchařka: sovicka16

Domácí pekárna 13 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 ml mléka
asi 100 ml vody přilívala jsem během míchání
500 g chlebová mouka pšeničná
6 lžic rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
1,5 lžičky droždí
100 g na menší kousky pokrájených škvarků (myslím že by jich mohlo být i víc)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Umotat rohlíky, 30 min. kynout pod utěrkou, potřít vejcem posypat dle chuti a upéct.

    Nastavení pekárny: Program - těsto

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkové rohlíky

  • Betyna Betyna

    :yes: +1 krásné

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Iri, určitě ano, jen dej méně droždí - buď 14 g živého (to používám prakticky pořád) nebo lžičku sušeného (to mě párkrát "vypeklo", tak na něj moc nespoléhám). A mouku použiješ jakou? Pokud hladkou, bochník by ti mohl z pečky utéct...pokud opravdu pšeničnou chlebovou, jak je v receptu, mělo by to být dobré;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Cathleen vypadají parádně, ostatně jako všechno co jsi upekla:yes::yes:Dalo by se z toho těsta hned v pečce upéct chléb:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Danna Danna

    rohlíky, bagety nebo chleba - vždyť je to jedno, jak si to kdo nazve, hlavně, že jsou výborný:yes: a to jsou:-!;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Z kynutého slaného těsta jde udělat prakticky cokoliv, jakýkoliv tvar....nedělala jsem rohlíky, ale podlouhlé bulky, podle velikosti talíře, na kterém leží, je to, myslím, vidět;-)Z půlkila mouky by ani tři chleby nebyly.....
    Halucinace prý bývají někdy i ve střízlivém stavu:-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tomu teda říkám rohlíky, mě se ale zdá, že vidím chleba, asi mám halucinace a dokonce ve střízlivém stavu.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    teda luxusní :-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)když vidím tyhle nádherné rohlíky tak vím že JE TO RUKAMA(viz bagety:-D) a ty vaše jsou jak je vidět velmi šikovné.No zamakám na tom:-))a budu se chtít alespoň přiblížit;-)tomuto umění

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, na první fotce se mi zdálo, že je to chleba! Tak jsem se mrkla pořádně, no, krááása!:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :yes:Ano, moc. Pečivo se škvarkama nám moc chutná (minulý víkend jsem pekla dvakrát za sebou škvarkový chleba, protože ten první mi mužstvo hned sež..lo):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ok....vyzeraju uzasne na tvojom fote...aj tak chutia;-)?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ano, těsto vždycky kyne dvakrát. Jednou po vypracování, pak ho vyklopíš na stůl, pořádně propracuješ, nakrájíš, vytvaruješ a na plechu necháš znovu kynout. Pak pomašlovat (třeba vejcem) a dát péct do vyhřáté trouby:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tomu ale nerozumiem....takze ja mam nechat v pekarne vykysnut cesto a potom este raz po vytvarovani peciva?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: škvarkové rohlíčky škvarkové bulky škvarkové buchty škvarková buchta rohlíky se škvarkama škvarkové rohlíky z domácí pekárny svarkove rohliky jak umotat rohlíky škvarkový chleba škvarkové rohlíčky recept bulky se skvarkama jak umotat rohlík škvarkové bagety škvarkový rohlíčky sádlo z domácí pekárny buchty se škvarkama rohlíčky škvarkové recept na škvarkové rohlíčky recepty ze skvarku domácí rohlíky se škvarky

Zapomněl/a jsem heslo