Škvarkové rohlíky

sovicka16 Kuchařka: sovicka16

Domácí pekárna 13 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 ml mléka
asi 100 ml vody přilívala jsem během míchání
500 g chlebová mouka pšeničná
6 lžic rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
1,5 lžičky droždí
100 g na menší kousky pokrájených škvarků (myslím že by jich mohlo být i víc)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Umotat rohlíky, 30 min. kynout pod utěrkou, potřít vejcem posypat dle chuti a upéct.

    Nastavení pekárny: Program - těsto

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkové rohlíky

  • Betyna Betyna

    :yes: +1 krásné

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Iri, určitě ano, jen dej méně droždí - buď 14 g živého (to používám prakticky pořád) nebo lžičku sušeného (to mě párkrát "vypeklo", tak na něj moc nespoléhám). A mouku použiješ jakou? Pokud hladkou, bochník by ti mohl z pečky utéct...pokud opravdu pšeničnou chlebovou, jak je v receptu, mělo by to být dobré;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Cathleen vypadají parádně, ostatně jako všechno co jsi upekla:yes::yes:Dalo by se z toho těsta hned v pečce upéct chléb:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Danna Danna

    rohlíky, bagety nebo chleba - vždyť je to jedno, jak si to kdo nazve, hlavně, že jsou výborný:yes: a to jsou:-!;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Z kynutého slaného těsta jde udělat prakticky cokoliv, jakýkoliv tvar....nedělala jsem rohlíky, ale podlouhlé bulky, podle velikosti talíře, na kterém leží, je to, myslím, vidět;-)Z půlkila mouky by ani tři chleby nebyly.....
    Halucinace prý bývají někdy i ve střízlivém stavu:-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tomu teda říkám rohlíky, mě se ale zdá, že vidím chleba, asi mám halucinace a dokonce ve střízlivém stavu.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    teda luxusní :-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)když vidím tyhle nádherné rohlíky tak vím že JE TO RUKAMA(viz bagety:-D) a ty vaše jsou jak je vidět velmi šikovné.No zamakám na tom:-))a budu se chtít alespoň přiblížit;-)tomuto umění

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, na první fotce se mi zdálo, že je to chleba! Tak jsem se mrkla pořádně, no, krááása!:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :yes:Ano, moc. Pečivo se škvarkama nám moc chutná (minulý víkend jsem pekla dvakrát za sebou škvarkový chleba, protože ten první mi mužstvo hned sež..lo):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ok....vyzeraju uzasne na tvojom fote...aj tak chutia;-)?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ano, těsto vždycky kyne dvakrát. Jednou po vypracování, pak ho vyklopíš na stůl, pořádně propracuješ, nakrájíš, vytvaruješ a na plechu necháš znovu kynout. Pak pomašlovat (třeba vejcem) a dát péct do vyhřáté trouby:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tomu ale nerozumiem....takze ja mam nechat v pekarne vykysnut cesto a potom este raz po vytvarovani peciva?

    Odpovědět

Tématické fráze: škvarkové rohlíčky škvarkové bulky škvarkové buchty škvarková buchta škvarkové rohlíčky recept škvarkové rohlíky z domácí pekárny rohlíky se škvarkama jak umotat rohlík jak umotat rohlíky svarkove rohliky škvarkový chleba bulky se skvarkama recept na škvarkove bulky škvarkové bagety škvarkový rohlíčky rohlíčky škvarkové recept na škvarkové rohlíčky sádlo z domácí pekárny skvarkove domácí rohlíky buchty se škvarkama

Zapomněl/a jsem heslo