Pečený jehněčí bok

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 140 min + 2 hod marinovanie 4 - 6 porcí Jiné maso 5 názorů

Suroviny

1 jehněčí bok
1 lžíce másla
Marináda:
1 najemno nakrájená cibule
rozmarýn
tymián
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru (nebo mletý)
1 lžíce oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
Náplň:
2 rohlíky
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
celerová nať
mléko
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Okolo rebierok mäsa vyrežeme kapsu.

  2. Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a vytrieme vnútro kapsy aj povrch boku. Necháme v chlade aspoň 2 hodiny marinovať.

  3. Pripravíme si náplň:
    Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka.

  4. Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220°C asi 1,5 – 2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.

  5. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečený jehněčí bok

Tématické fráze: jehneci bok jehneci bok recept peceny bok jehněčí bok recepty peceny jehneci bok recepty jehněčí bok pečený jehněčí jehněčí na zázvoru pečení jehněčího jehněčí bok pečený pečený bok recept jehněčí bok pečeně recept na jehněčí bok recepty peceni jehne recept jehneci bok pečený hovězí bok jehneci bok jrhněčí pečení hovězí bok pečený ako piect jahnaci bok

Zapomněl/a jsem heslo