Houskový pudding Retro

fb.lib Kuchař: fb.lib

Sladká jídla 18 názorů

Suroviny

5 dkg másla
3 vejce
6 dkg cukru
3 dkg rozinek
20 dkg žemlí
mléko
citronáda
mandle
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. 5 dkg másla utřeme se 3 žloutky a 6 dkg cukru, přidáme na nudle nakrájené rozinky asi 3 dkg a citronádu.

  2. Vmícháme 20 dkg na plátky nakrájených a mlékem navlhčených žemlí a nakonec z bílků sníh.

  3. Dobře promícháme a dáme do připravené formy. Vaříme v páře ¾ hodiny. Chuť zlepšíme přidáním několika mandlí. Podáváme s vinnou pěnou nebo ovocnou šťávou.

Poznámka

Formu ve které jsem vařil tento sladký pudding jsem vymazával a vysypával. Citronáda se dá nahradit citrónovým liftem, nebo perlivou vodou s cukrem a limetkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houskový pudding Retro

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    tejaja:Terezko jsi šikulka,moc hezký.Dneska jsem se koukal na Babicu a dělal sulc v silikonový formě.Hned jsem si vzpoměl na tento recept že ji koupím a udělám houskový pudding,vlastně mazancový,pokud nějaké zbudou z velikonoc.Ale když jsem viděl Tvoji bobovku tak ta asi vyhraje a udělám k tomu Odvarku nebo někdo tomu říká Muzika.Moc se Ti to povedlo a díky za hezkou fotku.Přeji hezký den.:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja:;-):yes::yes: bezva foto;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Teri, no parádní foto a já si to udělám s borůvkovou omáčkou :-p:-p:-p:-p, podobný dělala babička, osvěžím ;-);-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Františku, je to výborné :yes: Manžel priadol ako kocúr :-D:-D:-D
    Dala som to do bábovkovej formy a tých 45 minút stačilo akurát. Nakoľko mám veľa jahôd, urobila som k tomu teplú jahodovú omáčku : trocha ohriate jahody rozmixovala som a ochutila vanilkovým cukrom. Ohriala som na prijateľnú teplotu a podávala som. Určite som nerobila poslednýkrát, repete bude ;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Františku, no huráá!!! Vysvětlil jste myslím dostatečně, a plně s Vámi souhlasím. Já si z těchto stránek taky recepty hodně tisknu (v práci) a doma pak podle toho vařím, smažím, peču... a taky mě u toho nechybí foto. Přesně tak, opravdu se to bez fota obejde ;-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Všem dobrý večer,musím říci že mám digitální foťák,máme i mobil s foto a můžem stahovat do počítače,ale nemám pro koho vařit,děti jsou ve světě a tyto recepty jsem vaříval když byli malé a to nebyl ani internet.Pokud jsem vložím recept který jsem nevařil uvedu to do poznámek.A teť k fotkám.Pokud uvařím nebo upeču vyfotím a fotku vložím.Jsou tady tak skvělé kuchařky že jsi umí představit,uvaří,vyfotí a vloží ještě dřív než to stihnu já.Víte většina kuchařek(knih) je bez nebo s minimálním množstvím fotek.I recept který si vytisknu z těchto stránek je bez fota a jeho hodnotu to nijak nezmění.Víte atraktivita těchto stránek není v tom kolik tady máte fotek u receptu ale v tom že při hledání na internetu jakého-koliv receptu většinou vyjedou i TOPrecepty.Také tyto stránky mají velké plus že vkládání receptů je mnohem jednoduší než u jiných webových stránek kde to není jen složité ale i velmi omezené.A nakonec to nejlepší,najdou se tu i skvělé lidičky.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Nevím, nebudu nikoho soudit a na nikoho ukazovat prstem, že ten a ten opisuje jen z kuchařky, to je těžké soudit.
    Jo, foťák v mobilu má asi každý, ale z telefonu se musí nějak dostat do bedýnky jménem počítač. A věřte nebo ne, já například nemám ani propojovací kabel, tak třeba je na tom František podobně, nevim... :-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pajaja: Já souhlasím. Ikdyž v žádném případě nezatracuji recepty bez fotky, v tomto případě si myslím, že máš pravdu. Kdybychom všichni opisovali recepty z různých kuchařek, aniž bychom své dílo vyfotili, Toprecepty by nebyly tak atraktivní, jako jsou. Ne vše bez fota si umím představit.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Pavli, já nic nezatracuju, řekla jsem jen svůj názor. A jsem přesvědčená, že opravdu nejsem sama, koho recepty bez fotky tolik nezaujmou. To nemluvím jen o Františkových, samozřejmě. Je spousta věcí v životě, u kterých zapojuji fantazii, protože to jinak nejde, ale u pokrmu si zde vyberu z velkého výběru receptů, které můžu vidět. Navíc, foťák na mobilu už má snad dnes každý, ikdyž já osobně dávám přednost kvalitním fotkám z foťáku. ;-) U Františka mi to připadá, a to se nezlob, jako že ty svoje recepty ještě vůbec nevařil, jen je sype z rukávu, opsané ze staré kuchařky. To bysme tu zvládly všechny, ne?

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Pajaja: já bych to zas tak nezatracovala, že to je bez fotek. Jasně, líp se jí očima, ale já např. taky doma nemám digitální foťák, a jsem na to ještě pyšná :yes:. Nepotřebuju. A už jsem jednou psala, že Františkovy recepty velice uvítám, protože ne, že nebude dlouho trvat a "retro recepty" se hodí nám všem, ale už mám pocit, že to je tady... :-(. Stačí zapojit fantazii, jak asi jídlo má nebo bude vypadat ;-) A když to někdo časem vyzkouší, určitě sem fotku k receptu dodá ;-).

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Škoda jen, Františku, že většina Tvých receptů je bez fotky. Koukám, že spíš všechny. Určitě nejsem sama, kdo připravený pokrm "potřebuje" vidět. Pokud je znáš, nechápu, proč je hotové nevyfotíš. :-( Takhle je to takový polovičatý, promiň.

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Slovo Retro u mích receptů znamená že recept vyšel nejdříve po druhé světové válce a dříve,a je napsán přesně tak jak tenkrát.Jsou tam i suroviny které dnes se musí nahradit a i pracovní postupy se dají urychlit,třeba pracné pasírováni může nahradit tyčový mixér.Ten recept by se dal hned předělat ale jsou lidé kteří mají rádi takové recepty a rádi podle nich vaří.
    Pokud budete podle nich vařit tak všem přeji ať se daří.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    No pááni, mě jakožto mladý tele zarazil název "pudding". Já mám představu pudinku klasickýho z mlíka a prášku :-). Ale tohle může být fakt jedlý a sytý, to zkusím asi na velikonoce, jako nádivku samostatnou třeba...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavla:určitě samostatně. Jinak velmi podobný recept mám v rodinné kuchařce, jen se použily starší rohlíky a přidávala pravá vanilka v moučkovém cukru.;-)
    Formu na pudinky a podobné moučníky mám ještě po babce z kameniny, jen je holka naprasklá, ale nevyhodím ji, to ne :-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    chocolate: díky;-), mkonečně to vím;-):-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: houskový pudink retro recepty recept na bobovku retro pudink recepty retro knedlik cim nahradit houskovy knedlíky retro recept zapojení kabelu do věnečku houskový pudink s vinnou pěnoui citronáda dkg z jakého masa dělat sulc retro fotky suroviny recept náhodný výběr