Bobovka speciál

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Polévky 9 názorů

Suroviny

250 g sojových bobů
500 g uzených kostí
3 l vody
200 ml sladké smetany
3 lžíce hladké mouky
sůl
mletý bílý pepř
oříšek másla
nasekaný kopr
koprový ocet
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K sojovým bobům namočeným 24 hodin ve vodě přidáme naporcované uzené kosti a 1,5-2 hodiny vaříme do měkka. Kosti vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme k vývaru, cca 20 minut provaříme, dochutíme sekaným koprem, bílým pepřem, koprovým octem, oříškem másla, případně dosolíme a podáváme s kusem uzené kosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bobovka speciál

  • maris maris

    jitka55: Jenda to uvádí jako způsob servírování, není to na efekt pro fotku.
    Maris hlavně nechápe Tvůj komentář a už se odmítá dál o tom bavit. Jestli doma tak stolujete, je to vaše věc, my bychom se u toho asi moc nenasmáli. Už to, prosím, dál nerozváděj;-)

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Jeníček určitě talíř vyfotil, vytáhl kost, obral ji a kousky masa vrátil do polévky. Pro Maris, která asi nepochopila,že kost byla vložena do talíře pro efekt, doporučuji tento způsob konzumace:
    Do levé ruky uchop kost. Do pravé ruky uchop lžíci. A teď střídavě okusuj kost a lžící nabírej a vkládej do úst polévku. Báječně se najíš a možná se i hodně nasměješ.

    Odpovědět

  • maris maris

    Jenda1: :-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Sojové boby jsem nikdy nejedla, ale v kombinací s tou kostí musí být:-*:-p:yes:....+1

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji všem za přízeň;-):-K:-K.


    maris: Domníval jsem se, že památeční talíř po babičce navodí u polévky tu správnou dobovou náladu;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jendo, parádní polévečka a ty fotky..:-8 o talíři nemluvě;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkná, zajímavá kombinace:-p;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Zajímavá polévka, ale Jendo, jak se jí ty kosti - maso na nich ? Lžící těžko, rukou ? Nebylo by lepší je servírovat zvlášt ? Ale vypadá to efekně, to zase jo;-):-)

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Krasna polevka a kraaaasnyyy talir :-8 Takovy mivala babicka..zavidim;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dorty bobovka bobovka dort jak se dela bobovka bobovka-recept uzený polévka speciál bobovka jak udelat dyňová bobovka pomazánka bobovka jak udelat bobovka. vyroba pamatečnich talířu vanilkova bobovka

Zapomněl/a jsem heslo