Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 597 kJ / 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl. Okořeníme i maso na druhé straně.
Krok 2: Rozpálíme suchou pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Zprudka opečeme aby byla křupavá kůžička.
Krok 3: Pak obrátíme, ubereme plamen, přilijeme portské a pozvolna dopečeme cca 5 minut. Střed masa má být růžový. Prsa vyndáme, do omáčky přidáme med, promícháme a hotovo.
Zveřejněno 5. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsa s portskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62QL
Moje poznámka
Kachní prsa s portskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62QL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 4 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 46 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 1 hodinou
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 3 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 4 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 4 hodinami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 5 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 6 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 7 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 7 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 11 hodinami
Tématické fráze:
kachni prsa na portskem,
omáčka z portského vína,
kachní prsíčka na víně,
kachní prsa,
kachni prsa na portskem vině,
kachni prsa recept,
omacka z portskeho,
kachní prsíčka na portském,
kachní prsa s portským,
kachní prsíčka na portském víně,
studená kachní prsa,
omáčka s portským,
kachní prsa recepty,
kachni prsa s omackou z portskeho,
kachní prsa na víně,
kachní prsa na portské víno,
kachní prsa na studeno,
kachní prsíčka portske,
kachní prsíčka portské víno,
kachna na portskem vine
Suroviny:
prsa kachní,
víno portské,
med,
koření meat masala,
sůl
Komentáře (25)
Manžel by měl dnes dovézt ještě láhev portského přímo z Portugalska ( portuguesa.cz/cs/31-cervene-portske-vino-fine-tawny-port.html ), tak ať je čím zapíjet .))
Vašku, posílám bod - už od pohledu dobrůtka.
P. S. Zítra písnu mail ohledně veleexpedice Jizerky
a co to jsou za hnědí hadi