Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, brynzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v sezóně sklizně této bylinky. Navíc na stole bude i skvěle vypadat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 181 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,21 g |
Tuky | 156,02 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 906 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 167,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku mírně osolíme a s máslem a vodou vypracujeme těsto, které dáme chvíli odpočinout do lednice.
Krok 2: V míse rozšleháme brynzu se smetanou a vajíčky. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 4: Těstem vyplníme formičky (jestliže nemají nepřilnavý povrch, musí se vymazat a vysypat moukou). Na těsto rozdělíme připravenou náplň a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-30 minut. Čas je orientační.
Zveřejněno 17. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqAE
Moje poznámka
Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqAE
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 1 hodinou
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 2 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 3 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 4 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 5 hodinami
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 7 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 8 hodinami
Tématické fráze:
slané tartaletky,
tartaletky na slano,
tartaletky slané,
forma na tartaletky,
formicky na tartaletky,
medvědí česnek recepty,
tartalenky,
recept na slané tartaletky,
recepty s medvědím česnekem,
tartaletky recept,
tartaletky s bryndzou,
formy na tartaletky,
těsto na slané tartaletky,
pirohy s medvědím česnekem,
tartaletky,
recepty s brynzou,
tartaletky naslano,
bramborová tartaletky,
tartaletky na slano recept,
když nemám formičky na tartaletky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
brynza,
smetana zakysaná,
vejce,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř mletý,
tuk,
mouka
Komentáře (30)
Dělala jsem do větší koláčové formy o průměru 28 cm a použila 1,5 tolik surovin. Jen příště bych asi nechala nejdřív cca 15 minut upéct těsto a až pak dala náplň, místy bylo těsto málo propečené. Náplň výborná, mňam
Vypadá to krásně Maruško, jako vždycky
A medvedica zo Železných hôr mi dýcha na krk...(alebo funí?)
Dávám ti 8.bod
Magdalenko - chodím Ti do šuflíku když nejsi doma
Andri - formičky jsou super, šlo to z nich vyklopit jak po másle a musím Ti poděkovat, že jsi je koupila a tím jsi mě přesvědčila, že je musím mít taky
Děkujeme paní rebece a její detektivní kanceláři za odhalení. . .
Včera som v rádiu počula nejaké staršieho pána, pridával tam recept na pirohy plnené bryndzou a medveďom, ale ja na to už nemám energiu...
Ten medvěďák bude asi těžkej, když je ze Železných hor
magdi viděla trávu(potažmo medvěda) růst
http://cs.wikipedia.org/wiki/Brynza
Marcelko, já si ho vozím ze Železných hor, ale bohužel letos je ho daleko míň, než jiná léta, asi že je docela sucho. Na kosu to moc není
katlie
chtěla bych se optat, zda-li by to šlo dělat v malém pekáčku nebo v dortové formě, jelikož nemám takové formičky jako vy.Irča
Doufám, že Magdalenka už medvědíka nemá, nebo polezu po zdi
všechno mám.. i ty formičky.. jenom chybí.. víš co, viď