Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, bryndzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v sezóně sklizně této bylinky. Navíc na stole bude i skvělé vypadat.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,86 g |
Tuky | 131,52 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 150,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto množství stačilo na 4 formičky o průměru 12 cm.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2012 17:33
17. 4. 2012 17:29
Zase sa mi chce niečo napísať o šuflíku...v hlave sa mi od včera motal slaný koláč, do okrúhlej formy slané krehké cesto a na to náplň z tvarohu, vajec a smotany a MEDVEĎ! Máš šťastie, že nestíham. Takže tak...
Včera som v rádiu počula nejaké staršieho pána, pridával tam recept na pirohy plnené bryndzou a medveďom, ale ja na to už nemám energiu...
Včera som v rádiu počula nejaké staršieho pána, pridával tam recept na pirohy plnené bryndzou a medveďom, ale ja na to už nemám energiu...
17. 4. 2012 17:19
17. 4. 2012 16:50
maris: Tak Železný hory, to už můžu rovnou do daleké ciziny k Magdalence
Ten medvěďák bude asi těžkej, když je ze Železných hor
Ten medvěďák bude asi těžkej, když je ze Železných hor
17. 4. 2012 16:46
rebeka: ... a máme to, už jsi nás prokoukla
17. 4. 2012 16:44
maris: to je jasný komplot.. ty a Magduš a medveď.. a teď ještě bryndza.. je to jasné
17. 4. 2012 16:43
rebeka: Rebi, já o tom vím, je to slovensky, protože bryndza - brynza - je slovenská, tak tam to " D " nechávám
17. 4. 2012 16:38
maris: kromě mě, žádný
magdi viděla trávu(potažmo medvěda) růst
magdi viděla trávu(potažmo medvěda) růst
17. 4. 2012 16:37
ještě.. Maruško, nejsem hnidopich ale je to slovensky nebo česky jak se správně píše brynza
http://cs.wikipedia.org/wiki/Brynza
http://cs.wikipedia.org/wiki/Brynza
17. 4. 2012 16:36
rebeka: Rebi - díky, já myslím, že tam u vás určitě nějaký medvídek taky bude
Marcelko, já si ho vozím ze Železných hor, ale bohužel letos je ho daleko míň, než jiná léta, asi že je docela sucho. Na kosu to moc není
katlie určitě to můžete udělat v nějaké větší formě
Marcelko, já si ho vozím ze Železných hor, ale bohužel letos je ho daleko míň, než jiná léta, asi že je docela sucho. Na kosu to moc není
katlie určitě to můžete udělat v nějaké větší formě
17. 4. 2012 16:25
maris:
chtěla bych se optat, zda-li by to šlo dělat v malém pekáčku nebo v dortové formě, jelikož nemám takové formičky jako vy.Irča
chtěla bych se optat, zda-li by to šlo dělat v malém pekáčku nebo v dortové formě, jelikož nemám takové formičky jako vy.Irča
17. 4. 2012 16:20
A zas, kosu už mám nabroušenou na Slováky je to daleko a kam tady mám přijet nakosit medvěda
Doufám, že Magdalenka už medvědíka nemá, nebo polezu po zdi
Doufám, že Magdalenka už medvědíka nemá, nebo polezu po zdi
17. 4. 2012 16:10
kriste a je tu zas.. medvěd a s ním krása nesmírná
všechno mám.. i ty formičky.. jenom chybí.. víš co, viď
všechno mám.. i ty formičky.. jenom chybí.. víš co, viď
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 8 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 5 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 6 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 6 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna medvědího česneku začíná: Při sbírání v přírodě pozor, hrozí záměna s jedovatými druhy rostlin, říká expertka Jana Vlková
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak zpracovat medvědí česnek. V kuchyni se používá nejlépe v syrovém stavu
Další recepty
Tématické fráze: slané tartaletky tartaletky na slano tartaletky slané forma na tartaletky formicky na tartaletky medvědí česnek recepty tartalenky recept na slané tartaletky recepty s medvědím česnekem tartaletky recept tartaletky s bryndzou formy na tartaletky těsto na slané tartaletky pirohy s medvědím česnekem tartaletky recepty s brynzou tartaletky naslano bramborová tartaletky tartaletky na slano recept když nemám formičky na tartaletky
Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, sůl, brynza, smetana zakysaná, vejce, česnek mědvědí, sůl, pepř, tuk, mouka
Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqAE
28 názorů