Řezy s jahodovým krémem

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

4 vejce
180 g cukru krupice
100 ml oleje
100 ml vody
250 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
Na krém:
400 g jahod (čerstvých)
2 jahodové pudinky
200 g másla
moučkový cukr dle chuti
1 šlehačka Dr.Oetker v prášku (lze nahradit jednou 33% šlehačkou a ztužovačem do šlehačky)
150 ml mléka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme vodu, olej a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 min.

  2. Jahody omyjeme a rozsekáme na kaši. Dolijeme vodou do 500 ml a v této směsi rozmícháme 2 jahodové pudinky s cukrem. Z hmoty uvaříme kaši - pudink, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme máslo, do kterého pak postupně přidáváme prochladlý pudink. Vše musí mít stejnou teplotu.

  3. Vzniklý krém natřeme na piškot a na jahodový základ natřeme šlehačku Dr Oetker připravenou dle návodu. Necháme vychladit, pak ozdobíme hoblinkami z čokolády a pokrájíme na řezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s jahodovým krémem

Tématické fráze: buchta s jahodovym krémem piškot s jahodovým krémem rezy s jahodovym pudinkem piškotové řezy s krémem buchta s jahodovym pudinkem piskotova buchta s jahodovym kremem řez s jahodovým krémem buchta s jahodovym pyre moučník s jahodovým s pudinkovým krémem piškotová buchta s jahodovým krém buchta dr.oetker s pomerančovým dzusem moucnik s jahodovym kremem buvjta s jahodovym kremem piškotový řez s krémem jahodový krém na moučník řezy s jahodovým pyré piškotový řez s jahodovým krémem letní jahodové řezy buchta s jahodovým krémem z pudinku buchta z jahodovym krémem