Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Louhované preclíky

Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s křupavou kůrkou a vláčným středem. Budou tak dobré, že na ty kupované zapomenete!

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

14. 5. 2012 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

32 preclíků

Nutriční hodnoty

Energie9 283 kJ / 2 219 kcal
Bílkoviny57,66 g
Tuky85,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 18,59 g
Sůl12,07 g
Sacharidy298,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Preclíky mají křupavý, hladký povrch a vláčnou střídu - záleží i na tom, jak moc je vypečete. Díky svému lehounce nahořklému povrchu připomínají chutí tyčinky Bohemia.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Příprava kynutého těsta bez pekárny je popsána v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

19. 1. 2013 12:13

magdalenka: :-)to mě moc těší :-8
Nechceš zkusit i http://www.toprecepty.sk/recept/3649-luhovane-bage...:-?

magdalenka magdalenka

18. 1. 2013 18:12

cathleen: pridávam foto dnešných...;-) pre zmenu, nie sú tmavé ako inokedy, ale tvarovo sa mi pozdávajú...ja sa nevzdám. :-D Momentálne sú u nás hitom...

cathleen cathleen

17. 1. 2013 11:10

magdalenka::-):yes:

magdalenka magdalenka

17. 1. 2013 11:07

Pre veľký úspech bolo včera repete. Dala som si záležať a vzhľadovo na tom boli oveľa lepšie, ako minule. Nemala som však doma sádlo a dala som olej. Rodina však skonstatovala, že predtým boli chutnejšie. :-O

magdalenka magdalenka

8. 1. 2013 21:09

cathleen: Ja som ich nechala skoro úplne vychladnúť pred pečením. Vďaka za radu, na teba je spoľahnutie vždy...:-K

cathleen cathleen

8. 1. 2013 17:38

magdalenka: je dobre (vhodne) si troubu rozehrat predem a povarene precliky (bagetky) hned potrit zloutkem a ihned pect, necekat - pecivo by mohlo spadnout. V horke troube pecivo dostane teplotni sok, zvetsi objem a tim i zarovna pripadne nerovnosti :-)

magdalenka magdalenka

8. 1. 2013 17:15

cathleen: spravila som aj "rohlíkobagetky", ale radšej nie sú odfotené, pri vyberaní z vody sa akosi viac zdeformovali, ako bol pôvodný tvar...:-D ja to vychytám, nevzdám to tak ľahko!

cathleen cathleen

8. 1. 2013 17:06

magdalenka: timhle vyzkousenim jsi mi, magdalenko, udelala velikou radost! Ano, ta hladka, leskla, krupava a nahorkla kurka je to, proc se precliky louhuji ;-) I nam hodne chutnaly, zrovna tak jako louhovane bagety.

magdalenka magdalenka

8. 1. 2013 16:48

Konečne som našla odvahu a vyskúšala som tento recept. Stále som sa akosi bála toho lúhovania. Výsledkom som však nadšená, docielila som hnedú farbu pečiva (ktorú som nevedela pochopiť, keď som sa nimi kŕmila v Nemecku) a majú aj perfektnú chuť! (Tyčinky Bohemia nepoznám.)
Na 1 liter vody som dala 6 KL sódy, varila asi 90 sekúnd. Tvarovo nie sú extra pekné, na budúce budem robiť menšie, mala som problém s nimi manipulovať. Vyrobila som len 18 ks obr - praclíkov.:-D
Foto je nedokonalé, fotil mobilom potomok, foťák som dnes nemala pri sebe. Vďaka za zas skvelý recept!:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 6. 2012 19:01

Veronika.Hrozna:Když oni se mi přitom namáčení v té sodé rozpadávaly, rozplétaly, nedržely tvar.Brala jsem je obracečkou opatrně ... Chuť byla dobrá ,ale pohled na ně zdrcující! Jak jsem zase něco ......:-!

cathleen cathleen

12. 6. 2012 08:05

Veronika.Hrozna: to mě mrzí, Verčo. Můžeš mi písnout (třeba i do vzkazu) JAK se nepodařily? Jaké byly? Můžem to ve vzkazech probrat a problém najdem....

Omlouvám se za nereagování na dotaz, ale byli jsme za sluníčkem (na dovče);-), vrátili jsme se teprve v neděli.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 6. 2012 18:34

Veronika.Hrozna:No vyzkoušeno.Vubec se mi nepodařily. Asi jsem něco uďělala špatně.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 6. 2012 15:32

Cathlen mám dotaz jak dlouho vydrží ty preclíčky čerstvé ! Nemyslim tím ovšem v kuchyni na tácku,:-Oale schované ve špajzu v krabici.:-D

magdalenka magdalenka

17. 5. 2012 14:46

V Nemecku nám takéto luhované praclíky veľmi chutili, to je fakt. Musím sa dokopať k realizácii.

cathleen cathleen

17. 5. 2012 08:58

:-8 děkuji vám všem za zájem a doufám, že najdete odvahu a vyzkoušíte :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: louhované pečivo louhované pečivo recept louhované testo preclíky recept preclíky bavorské recept louhovaný rohlík louhové pečivo louhování pečiva bavorské preclíky louhovaný rohlík recept bavorské preclíky recept co je louhované pečivo bohemia preclíky preclíky bohemia recept na precliky louhované rohlíky bavorský preclík preclík recept domácí louhované rohlíky lohované těsto

Suroviny: voda, sádlo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, soda jedlá, voda, žloutek

TopRecepty.cz

Louhované preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQmm