

Osvěžující pomerančový hřbet
Suroviny
- 1 tvaroh
- 1 jogurt 200g
- 6 pomerančů
- 100 g brusinek
- vitacit - pomeranč
- 1 ztužovač za studena
- galaretka - pomeranč (citron)
- cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu
Dva pomeranče si vymačkáme, šťávu dáme do skleničky a den předem si do ní namočíme brusinky.
Srnčí hřbet vyložíme fólií.
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
Galaretku si připravíme dle návodu.
Brusinky si ocedíme a dáme na dno hřbetu, poklademe 1/2 pomerančů rozdělených na měsíčky a zalejeme galaretkou. Vložíme do lednice a necháme aspoň 5 hodin tuhnout.
Podle návodu si připravíme ztužovač, přidáme zbylou pomerančovou šťávu z brusinek, tvaroh, jogurt a zašleháme. Dochutíme vitacitem (každý podle chuti) a pořádně zašleháme.
Druhou 1/2 pomerančů nakrájíme na menší kousky a zamícháme do krému.
Krém nalejeme na ztuhlou galaretku a poklademe piškoty.
Zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Osvěžující v těchto horkých dnech :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Osvěžující pomerančový hřbet
-
Jitka:autorka ti to určitě upřesní, ale když mrkneš na poslední a předposlední fotku, tak mi to přijde jako menší pekáček (něco podobného taky vlastním)
-
Prosím chci se jenom zeptat na formu v jaké je to dělané,protože na obrázku to nevypadá ani na srnčí hřbet a ani na biskupský chlebíček.Díky za odpověď.
-
Moc krásné a jistě osvěžující
+11
-
Lucka:Ok, příště se rozepíšu
, ale myslím, že opisovat něco co si přečteš...
Myslím, že recept je rozepsán srozumitelně a podrobně, jen ty druhé strany obalů nejsou připsané
Pokud ti něco není jasné, tak se ptej -
Věřím, že u vás měknout nestíhá
....ale já to psala pro ty, kteří by recept třebas taky chtěli vyzkoušet.
Galaretku používám ráda, dostanu ji koupit normálně v obchodě. Pokud bych chtěla vyzkoušet tenhle dezert, i mě by se hodil podrobněj popsaný postup, nepeču často. Tím, že něco mám vyrobit podle návodu na sáčku si moc nepomůžu. Se ztužovačem jsem ještě nedělala a asi nebudu jediná. -
vypadá to úžasně
moc se rcp líbí
-
Díky za komentíky
-
Lucka:U nás měknout nestíhá
-
fb.lib:Galaretka je název želatiny
, kupuji v Lidlu, nebo Polsku. Na ztužovači máš na zadní straně návod a název jsem napsala, je to ztužovač za studena, vyšlehá se s 100ml vlažné vody a přidá
.
Co je chaotickéa neúplné
Proč opisovat něco co si stejně přečteš
nejsem zastáncem dlouhého rozepisování a na každý dotaz ráda odpovím, hned jak jsem na netu.
Dobrota to byla, určitě zkus
-
krásná cihla
-
Galaretku používám docela často
je třeba ale říct, že po vytažení z lednice svou krásnou tuhost bez chladu neudrží, měkne. A taky bych ji na moučník udělala z méně tekutiny, než píšou v návodu, aby byla pěkně tuhá.
-
Galaretka je k mání Lídlu, Interspáru a Kauflandu (tam jsem ale viděla jen asi 2 druhy), nejvíc druhů měli v Lídlu
-
fb.lib - galaretka se prodává již hotová a najde ji i tady ve vyhledavači.
-
Mám problém ,nikde jsem tady nenašel návod na výrobu galaretky.Podle obrázku by to měla být želatina , přitom se dělá z kefíru nebo kysané smetany atd..Podle návodu připravíme ztužovač ale s čím ze smetanou proč není v rozpise.
Přijde mi to neúplné a chaotické , určitě velká dobrota aleŠkoda mám na to chuť.
-
Ty brďo, to vypadá dobře
a fakt zajímavě..