

Pizza podle Bystrca z Moravy
Suroviny 2 pizzy
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- voda
- 5 lžic olivového oleje
- 1 kostka čerstvého droždí (nepoužívejte sušené)
- Omáčka:
- 400 g spařených oloupaných rajčat
- 1 cibule
- 1 česnek
- Na obložení:
- sýr eidam (gouda, mozzarela, parmazán, niva atd.)
- bazalka
- lovecký salám (šunka, vysočina, paprikáš atd.)
- oregano
Postup přípravy receptu
Mouku nasypeme do velké mísy, uděláme důlek a přidáme trochu vody olej a rozdrobené droždí. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto a necháme vykynout.
Mezi tím si připravíme omáčku: do kastrůlku dáme opéct cibuli a česnek. Po zrůžovění cibule přidáme rajčata a dusíme 5 - 10 min.
Po vykynutí těsta si ho rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme na tenké kruhy.
Pizzy si polijeme omáčkou kterou rozetřeme.
Obložíme v tomto pořadí 1. sýr 2. salám 3. zbytek a na konec posypeme trochou oregana.
Pečeme na 200 - 250 stupňů podle svého uvážení o tmavosti pizzy.
Poznámka od kuchařky
Pizzu můžete obložit čím chcete.
Pizzu, která bude na obrázku, pekl 13-tiletý hoch a vy to zvládnete také.
PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pizza podle Bystrca z Moravy
-
Holky
-
chocolate:
taky jsem na to háklivá
tejaja:no proto
-
tejaja:
-
chocolate: Morava je už s veľkým M
-
Jééé, já jsem v Brně-Bystrci žila cca 20 let
.+1 a samé dobré ingredience
Já jen na stejné množství mouky dávám daleko méně droždí, cca třetinu balení.
P.S.:Jen ta Morava by mohla být s velkým.