Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík je klasická příloha, která se skvěle hodí k omáčkám nebo pečením. Díky domácí pekárně je jeho příprava snadná a výsledek nadýchaný a vláčný. Perfektní volba pro každého, kdo si chce dopřát tradiční českou kuchyni bez náročného vaření.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CamiLis

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 104 kJ /
1 698 kcal
Bílkoviny57,88 g
Tuky15,18 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 231 mg
Sodík 4,14 g
Sůl10,33 g
Sacharidy325,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do domácí pekárny. Prvně vložíme tekuté suroviny a poté sypké. Krok 2: Na pekárně zvolíme program Těsto. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné díly a vytvarujeme z nich knedlíky. Krok 4: Vezmeme větší nízký hrnec, do kterého dáme trochu vody. Krok 5: Na hrnec položíme velké síto, na které pokládáme knedlíky. Vaříme zakryté v páře asi 20 minut. Krok 6: Hotové knedlíky propícháme špejlí, aby vyšla pára a potřeme je máslem. Krok 7: Podáváme jako přílohu například k vepřovému se zelím nebo k oblíbeným omáčkám.

TIP: Jak na kynuté těsto v domácí pekárně: podrobný návod krok za krokem

Zveřejněno 25. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí houskový knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2LR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí houskový knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pokud si budete chtít po vykynutí s těstem ještě chvíli pohrát, můžete si udělat knedlík dvoubarevný:

Též léta dělám z hrubé mouky a 2 minuty před koncem hnětení dávám na kostičky usušené housky nebo rohlík a pak nechám v pekárně kynout,pak vyndám a postup je stejný jako v recepru.:yes:

Chtěla bych vidět kupovaný houskový knedlík kolik obsahuje housek :)U nás se mu prostě tak říká ;-)

Výborný recept, knedle se perfektně povedly, akorát dám méně soli o polovinu, je to na nás hodně slané.
K debatě o houskách v knedlíku, já si pod houskovým knedlíkem představuju taky tento kynutý, a je mi úplně jedno, že v receptu nejsou housky. Krabí tyčinky taky neobsahují ani "ň" z kraba a jmenuje se to tak!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

Kami: aha, takže ak budem robiť zemiakový šalát, tak tam zemiaky vôbec byť nemusia, však ? :-D Díky za vysvetlenie, máš pravdu, je to všade inak :-D:-D

Kami: protože název houskový zní o použití housky, také bych se přikláněla k vypuštění slova "houskový", dyk bez toho je to jasné - knedlík z domácí pekárny, a je to.....Podle přidané fotky vypadá dobře.

Knedlík výborný;-):yes:ale z názvu bych vypustila houskový, je to zavádějící, v surovinách prostě houska není;-)Nejde o nic závažného;-)

pravdu más tejajko:yes: :-D je to kynutý knedlík, když v něm není houska, ale to mi nevadí a já také dělám knšdlíky z polohrubé;-)

Nevím proč by měla být v houskovém knedlíku houska :P tady v česku základem ale určitě není

V názve je síce "houskový", ale v ingredienciách ani v postupe po houskách ani zmienka:-) Tak som urobila podľa receptu. V recepte je múka hrubá, ja robievam z polohrubej, a pri nej aj ostanem, knedlík je mäkší, jemnejší. Aj keď aj tento bol dobrý, každý je asi zvyknutý na svoje.;-):-)

Tématické fráze:
domaci houskovy knedlik, kynutý knedlík houskový z pekarny, nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík, kynutý knedlík z pekárny, knedlík z domácí pekárny, kynuté houskové knedlíky z pekárny, knedlík z pekárny, domácí kynuté houskové knedlíky, knedlíky z domácí pekárny, houskový knedlík bez housky, domácí kynutý houskový knedlík, domací houskové knedliky, kynutý knedlík v domácí pekárně, domácí houskové kynuté knedlíky, knedlíky recepty z domácí pekárny, kynuty knedlik z domaci pekarny, knedlíky z pekárny, domácí pekárna knedliky, knedlík v domácí pekárně, houskový knedlík kynutý v pekárně

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, droždí čerstvé, sůl, žloutek, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu