

Losos s mandlemi
Suroviny 4 porce
- 4 filety lososa po 200 g
- 50 g změklého másla
- 50 g ementálu nebo čedaru nastrouhaného nahrubo
- 4 polévkové lžíce posekaných spařených mandlí nebo mandlových lupínků
- 4 polévkové lžíce posekané petrželky
- Mořská hrubozrná sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem.
Nastrouhaný sýr, mandle a petržel smícháme a navrstvíme na lososa a přitlačíme. Zapékací misku dáme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme asi 15 - 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky Apetit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos s mandlemi
-
Dobrý den,chtěl bych doporučit tvůrcům pořadu,aby snížili hlasitost hudby,která pořad provází.Je sama o sobě hrozná a ještě nesnesitelně hlučná,takže značně snižuje možnost vnímat vlastní podstatu pořadu t.j.návod,který pan Polreich uvádí.Nevím,co se to v poslední době děje,ale i jiné pořady jsou doprovázené hlasitou hudbou.Páni režiséři,připadáte,nejen mně,jako momentálně retardovaní.Hudbu si může každý poslechnout dle vlastního vkusu jinde a nemusí být tedy zcela nevhodně vnucována posluchačům,protože o ni nikdo nestojí.
-
Je to varianta. Místo petrželky bych doporučil kopr.
Za "totáče" jsem nepříliž voné file(ne losos)upekl v troubě a poté zalil vajíčky se sýrem.(ajdam) Dá se přidat i česnek. Rekreanti ROH měli boule za ušima. -
Jen pro upřesnění - jak je uvedeno v poznámce, je recept převzatý z kuchařky Apetit. Takže asi tak proti gastronomickým zvyklosten to zase tak moc nebude. A panu Polreichovi taky tak moc nevěřím.
Propaguje to za co mu kdo zaplatí.
No a navíc mě to CHUTNALO. A to je to nejdůležitější.
-
Mně se recept líbí, proč nezkusit něco nového?
-
Kadlik,nevim proc bych se mela stydet.Dejme tomu ,ze se zaregistruji, co se na tom zmeni?
-
no, co říká Polreich, bych rozhodně nebral vážně. Mi se ten recept líbí, připadá mi, že zněmit název, jako třeba gratinovaný losos, a je po starostech. Já bych to rád ochutnal!!! A co se mi nelíbí, že když má k receptu někdo nesouhlasné stanovisko, že píše jako neregistrovaný. To se za svůj nesouhlas stydí???
-
Iness, ani tu ne,pusti vodu a to neni dobre.I kdyby byla super kvalitni.
-
Neberte to nějak zle, ale já bych také na lososa sýr (ementál,čedar...) nedala. Pro naši rodinu je to vyšší cenová kategorie (proto když ho vařím, tak si ho chci vychutnat) to zaprvé a zadruhé i já průměrná kuchařka mám za to, že se sýr na lososa opravdu nehodí. Chuť lososa musí zaniknout nebo přinejmenším pokazit...sýr bych použila asi jen na ,,pangása''
.
Na lososa bych použila maximálně mozzarellu, kvůli její nevýrazné chuti.
-
Mám ráda lososa i sýr, ale NIKDY dohromady. Ryba a sýr prostě nikdy nesmí být na jednom talíři, je to barbarské a proti všem gastronomickým zvyklostem. Sýr zabije veškerou chuť lososa a udělá z něj těžké jídlo.
-
Petra: ale vás nikdo přece nenutí, vařit to.. a co říká Mr. Polhreich není podstatné.. tady vaříme to, co chutná nám
a vaše zažívací potíže si řešte na gastroenterologii, ne tady, prosím -
Jak rika Polreich jenom prase da na lososa syr :D jako ten co umi varit by to nikdy neudelal :D to je hnus ryba a syr nejde to k sobe ! poblila bych se z toho :D
-
Moc hezký receptík,to by mi chutnalo
-
Teda Vašíku to je paráda
+
-
Dooga:Vašíku, souhlasím, ale ta dobrota
nevím, zda ještě v mrazáku nějaký losos je
určitě vyzkouším
-
maiva: Je to ale velmi jednoduchý a rychý recept.