Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s nastrouhaným jablkem. V doprovodu bramborového knedlíku s restovaným řapíkatým celerem a slaninou mu určitě neodoláte.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 493 kJ / 3 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,07 g |
| Tuky | 328,29 g |
| Vláknina | 18,88 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 31,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
Krok 3: Přidáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso osolíme, řádně okmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 5: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova, zhruba 1 hodinu. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Krok 6: Mezitím si připravíme sudové kysané zelí a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem s řapíkatým celerem a slaninou.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWjm
Moje poznámka
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWjm
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 10 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 24 minutami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 1 hodinou
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 3 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 3 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 3 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 4 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 4 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 5 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 5 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 6 hodinami
Tématické fráze:
moravský brabec se zelím,
veprove vrabci,
vepřoví vrabci,
recept na vepřové vrabce,
vepřové kostky se zelím,
vrabci se zelím,
veprový vrabci,
vepřove vrabce,
vepřové maso s knedlíkem,
pecene veprove kostky,
vrabci z vepřového masa,
vepřoví vrabci recept,
veprove brabci,
moravský vrabec z vepřového masa,
moravský vrabec z vepřového masa,
vrabci, knedlík, zelí,
vrabci s knedlíkem,
vepřové s knedlíkem,
vepřové se zelím,
vepřove brabec
Suroviny:
bůček,
cibule,
sádlo,
česnek,
jablko,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
voda,
cukr
Komentáře (12)
Už bude více času, zůstala jsem Topkám věrná