Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s nastrouhaným jablkem. V doprovodu bramborového knedlíku s restovaným řapíkatým celerem a slaninou mu určitě neodoláte.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 493 kJ / 3 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,07 g |
| Tuky | 328,29 g |
| Vláknina | 18,88 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 31,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
Krok 3: Přidáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso osolíme, řádně okmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 5: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova, zhruba 1 hodinu. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Krok 6: Mezitím si připravíme sudové kysané zelí a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem s řapíkatým celerem a slaninou.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWjm
Moje poznámka
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWjm
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 2 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácená jablková roláda
MarieP před 40 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 2 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 2 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 2 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 3 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 4 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 4 hodinami
Tématické fráze:
moravský brabec se zelím,
veprove vrabci,
vepřoví vrabci,
recept na vepřové vrabce,
vepřové kostky se zelím,
vrabci se zelím,
veprový vrabci,
vepřove vrabce,
vepřové maso s knedlíkem,
pecene veprove kostky,
vrabci z vepřového masa,
vepřoví vrabci recept,
veprove brabci,
moravský vrabec z vepřového masa,
moravský vrabec z vepřového masa,
vrabci, knedlík, zelí,
vrabci s knedlíkem,
vepřové s knedlíkem,
vepřové se zelím,
vepřove brabec
Suroviny:
bůček,
cibule,
sádlo,
česnek,
jablko,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
voda,
cukr
Komentáře (12)
Už bude více času, zůstala jsem Topkám věrná