Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

baudischova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 227 kJ /
5 312 kcal
Bílkoviny89,36 g
Tuky197,07 g
Vláknina27,80 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 395 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy781,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme všechny sypké suroviny na těsto, pečlivě promícháme, abychom správně rozmíchali prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, mléko, olej a mandlové aroma a pořádně zpracujeme. Těsto má klasickou litou konzistenci. Krok 2: Pak se pustíme do drobenky, těsto si alespoň chvíli odpočine. Krok 3: Máslo si necháme změknout, nebo ještě lépe popustit v mikrovlnce (rychlejší varianta). Do něj zapracujeme, hrubou mouku, cukr a kokos a dáme do lednice trošku zpevnit. Krok 4: Plech vymažeme olejem nebo máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto, bohatě poskládáme broskvemi a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů přibližně 30-50 min.

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky baudischova

Koláč je možné zpestřit ještě měkkým tvarohem (250g), který trochu naředíme mlékem a zapracujeme do něj přes polovinu vanilkového pudinku v prášku. Touto směsí pak polijeme těsto a na ni teprve klademe broskve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWA5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pokud máte lité těsto,jako toto,co píšete,tak musíte mít drobenku udělanou ještě dříve než těsto.Kypřící prášek má začít pracovat v troubě a nikoli nechat ještě těsto odpočívat.Prostě nachystat si drobenku a broskve a pak teprve dělat těsto.Nalít těsto na plech,dát broskve a hned sypat drobenkou.Pak dát plech do vyhřáté trouby.Teda podle mně.Nemám patent na rozum,ale tak se to dělává u lité buchty.

Tématické fráze:
kolác s broskvemi, buchta s broskvemi a drobenkou, broskvový koláč s drobenkou, tvarohový koláč s broskvemi, broskvový koláč s kokosovou drobenkou, koláč s broskví, buchta s broskvemi s drobenkou, koláč s broskvema, litý koláč s broskvemi, litá buchta s drobenkou, drobenkový koláč s broskvemi, koláče s broskvemi, buchta s broskví a drobenkou, tvarohový koláč s broskvemi a drobenkou, koláš s broskvemi, lita buchta s broskvemi, koláč z broskví, drobenkovy kolac s broskvi, lity kolac s tvarohem a broskvemi, s broskvemi

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, mléko, prášek do pečiva, olej, mandlové aroma, máslo, mouka hrubá, cukr krupice, kokos, broskve

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu