Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Vláčný litý koláč na plech s broskvemi zvládne i začátečník. Použijte netradiční kokosovou drobenku, která v kombinaci s čerstvými či kompotovanými broskvemi vytvoří neodolatelný chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

baudischova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chlazení drobenky

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chlazení drobenky)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 227 kJ /
5 312 kcal
Bílkoviny89,36 g
Tuky197,07 g
Vláknina27,80 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 395 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy781,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme změknout nebo povolit v mikrovlnce (rychlejší varianta). Připravíme drobenku. Do změklého másla zapracujeme hrubou mouku, cukr a kokos a dáme do lednice zpevnit. Krok 2: Do mísy vložíme všechny sypké suroviny na těsto a pečlivě promícháme, abychom správně rozmíchali kypřicí prášek do pečiva. Krok 3: Poté přidáme vejce, mléko, olej a mandlové aroma a pořádně vymícháme. Těsto má klasickou litou konzistenci. Krok 4: Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 5: Vlijeme těsto, bohatě poskládáme broskvemi a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 °C přibližně 40 minut.

TIP: Jak jinak ještě ochutit drobenku

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky baudischova

Koláč je možné zpestřit ještě měkkým tvarohem (250g), který trochu naředíme mlékem a zapracujeme do něj přes polovinu vanilkového pudinku v prášku. Touto směsí pak polijeme těsto a na ni teprve klademe broskve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWA5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWA5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pokud máte lité těsto,jako toto,co píšete,tak musíte mít drobenku udělanou ještě dříve než těsto.Kypřící prášek má začít pracovat v troubě a nikoli nechat ještě těsto odpočívat.Prostě nachystat si drobenku a broskve a pak teprve dělat těsto.Nalít těsto na plech,dát broskve a hned sypat drobenkou.Pak dát plech do vyhřáté trouby.Teda podle mně.Nemám patent na rozum,ale tak se to dělává u lité buchty.

Tématické fráze:
kolác s broskvemi, buchta s broskvemi a drobenkou, broskvový koláč s drobenkou, tvarohový koláč s broskvemi, broskvový koláč s kokosovou drobenkou, koláč s broskví, buchta s broskvemi s drobenkou, koláč s broskvema, litý koláč s broskvemi, litá buchta s drobenkou, drobenkový koláč s broskvemi, koláče s broskvemi, buchta s broskví a drobenkou, tvarohový koláč s broskvemi a drobenkou, koláš s broskvemi, lita buchta s broskvemi, koláč z broskví, drobenkovy kolac s broskvi, lity kolac s tvarohem a broskvemi, s broskvemi

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, olej, mandlové aroma, tuk, mouka hrubá, máslo, mouka hrubá, cukr krupice, kokos strouhaný, broskve

Přidat fotografie receptu