Postup přípravy
Krok 1: Pomazánku či omáčku lehce rozmixujeme, nemusí ovšem být úplně dohladka. Větší kusy ale určitě ne, ty by se neusušily.
Krok 2: Nejdůležitější je, abyste po uvaření pokrm naředili TAK AKORÁT, aby šel zatřepáním plechu nebo patra sušičky dokonale rovnoměrně rozlít po celé ploše. Jistě, sušení bude trvat déle, ale zase se vše usuší za stejnou dobu, nic se nespálí a nic nezůstane mokré.
Krok 3: Přesné teploty a časy nelze poradit, musí se vyzkoušet. Pokud máte sušičku, dejte nějaký střed a v troubě sušte na 50, nechte pootevřená dvířka. Teď v zimě můžete sušit i na radiátoru, ale to raději jen tenké vrstvy. Nebo nejdřív trouba / sušička a pak na radiátoru nechat dosušit. Vyzkoušejte, je to zázrak. Hlavně opatrně, ať se hmota nespálí. Usušit jde i jogurt, ale ten je právě na spálení hodně náchylný, tak pozor na to.
Krok 4: Na treku taková dobrota fakt potěší a ani se nemusí zalévat horkou vodou, v nouzi a když není vařič, stačí studená, jen pak déle trvá, než to nabobtná a konzistence je trochu moučná. Pokud budete mít možnost ohřevu, oživíte omáčku či pomazánku mnohem lépe.
Zveřejněno 22. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušení rostlinných omáček a pomazánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KRm
Moje poznámka
Sušení rostlinných omáček a pomazánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KRm
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
Komentáře