Martinské kynuté rohlíčky
Martinské rohlíčky jsou podzimní klasika. Ať už zvolíte náplň ořechovou, makovou nebo třeba jablečnou, nikdy nešlápnete vedle. Upečené krásně do zlatova, ale uvnitř vláčné a plné lahodné nádivky ozdobí každý sváteční stůl. Doplnit je můžete drobenkou.
Suroviny pro 1 dávka
asi 25 ks (dle velikosti)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 159 kJ / 2 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,61 g |
| Tuky | 66,65 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,54 g |
| Sacharidy | 378,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odebereme trochu vlažného mléka, rozdrobíme do něj všechno droždí a přidáme pár lžic mouky (odebrané z celkového množství). Pořádně rozmícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
Krok 2: Ostatní suroviny a zbytek mléka s moukou dáme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné a hladké těsto. To dáme na teplé místo vykynout.
Krok 3: Těsto lze také zadělat v domácí pekárně, kde nejprve dáme tekuté suroviny, pak sypké a nastavíme program Těsto. Po vykynutí pracujeme dále stejně.
Krok 4: Po vykynutí rozválíme těsto na plát asi 1 cm vysoký a překrojíme ho na široké pruhy, které pak rozkrajujeme na trojúhelníčky.
Krok 5: Na základnu trojúhelníčků dáme libovolnou náplň a svineme. Přesuneme na vymazaný plech a necháme ještě chvilku kynout. Před vložením do trouby rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Nebo je můžeme pomazat zbylým bílkem.
Krok 6: Povrch rohlíčků můžeme posypat drobenkou. Místo drobenky lze použít třeba posekané mandle, ořechy nebo mák.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 200 °C. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 8: Hotové upečené rohlíčky pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Zveřejněno 11. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Martinské kynuté rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWV5
Moje poznámka
Martinské kynuté rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWV5
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 5 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 5 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 6 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 38 minutami
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 47 minutami
Pomazánka Palivec
ricci před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 2 hodinami
Šlehačková buchta
hliboka před 2 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 2 hodinami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 3 hodinami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 3 hodinami
Tématické fráze:
kynute rohlíčky s mákem,
martinské rohlíky postup,
martinské rohlíčky,
kynuté martinske rohliky,
martinské rohlíčky s mákem,
martinské rohlíky kynuté,
martinské rohlíky bez kynutí,
recept martinské rohlíčky,
postup martinské rohlíky,
martinske podkovy,
kynuté martinské ořechové rohlíčky,
makové martinské rohlíčky,
recept na martinské rohlíčky ořechové,
kynuté rohlíky s mákem,
kynute martinske domácí rohlíky,
martínské rohlíky,
martinske rohlicky z kynuteho testa,
martinské rohlíčky recept,
kynuté rohlíčky s tvarohem,
kynuté rohlíčky
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice,
žloutek,
droždí čerstvé,
mléko,
sůl,
vanilka,
kůra citronová,
drobenka,
vejce,
cukr moučkový,
tuk
Komentáře (11)