Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná mandlová vánočka

Tahle královna Vánoc na vaší slavnostní tabuli nemůže v žádném případě chybět. Je krásně vláčná, voní po másle a mandlích. Její příprava nezabere příliš mnoho času, jen se možná trochu zapotíte u jejího zaplétání. Ale podle přiloženého návodu to jistě zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

8. 12. 2012 20:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 887 kJ / 4 753 kcal
Bílkoviny114,30 g
Tuky176,10 g
Vláknina35,20 g
Cholesterol 793 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,49 g
Sacharidy660,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Návod na pletení spodního pletence:

www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/mouc...

Vím, že je tady ,,milion'' jiných vánoček, ale nenašla jsem žádnou se stejnou recepturou.

Recept jsem zdědila po své babičce a já se o něj s vámi ráda podělím. Vánočka je jemná s velice příjemnou chutí po oříšcích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

9. 12. 2012 14:51

Iness:Povedla se a chutnááááá:-!:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

9. 12. 2012 13:49

Iness:díky:-K

Iness Iness

9. 12. 2012 12:46

senky:No to právě nemůžu, bohužel už není mezi námi:-(. Ale zanechala tady za sebou kus práce a nespočet lidiček co na ni v dobrém vzpomínají, měla laskavé srdce:-). Ostatně my ženské v rodině jsme všechny po ní:-)).
Jani, jestli můžeš tak ji vyfoť;-) a věřím že se povede:-).

senky senky

9. 12. 2012 12:35

Takže Inessko:-K polotovar kyne na plechu a vypadá krásně, snad i po upečení bude taková hotová vánočenka;-):-8
Holky a kluci, kdo se bojíte;-)ono si stačí jenom prohlédnout návod a pak už jen...pravý pod levý přes levý pod levý a znova dokola... pravý pod levý přes levý pod levý:-D:-D:-D ale kdo se bojí nesmí do.....Topek(v tomto případě):-K:-D:-D
Iness, jestli ještě můžeš babičce poděkovat, tak i za mně:-K:-K

Iness Iness

9. 12. 2012 11:26

magdalenka:Magdi většinu toho co umím jsem se naučila sama a něco od babičky (mamča kynuté moc nepeče). Asi jsem dobrý samouk. Je fakt, že to musí být v tobě. Musíš mít trošku cit pro umění a estetické cítění:-). Já maluji, pletu, háčkuji, dělám si sama vánoční věnce atd., myslím že to všechno souvisí. Člověk to asi musí mít v sobě, ale pozor:-! Mě se občas taky něco nepovede, hlavně když experimentuji s novými recepty:-8:-D. Naštěstí se to nestává tak často:-).

magdalenka magdalenka

9. 12. 2012 11:18

Iness, považujem ťa za veľmi šikovnú a zručnú. Spomínam si, ako v tvojom veku som bojovala iba s obyčajným kysnutým cestom, o prvých vianočkách ani nechcem hovoriť, olinke5555 - čo nižšie píše, rozumiem...

Iness Iness

9. 12. 2012 11:16

Holky a vy, kterým se nedaří...Tady už je rada jen taková, že by bylo nejlepší tu vánočku dělat za asistence někoho, kdo ji umí (kamarádka, maminka, babička...) a třeba přijdete na to, kde je ta chyba. Třeba jen v uhnětení těsta nebo dáváte horké mléko do kvásku či horké máslo nebo špatně zvolená teplota...je toho spousta.
Když přesně dodržíte postup nevěřím, že se nepovede;-).

Iness Iness

9. 12. 2012 11:10

senky:ono se to zdá těžké, chce to si s tím pohrát a přijít na te způsob jak to proplést a pak už jen ja se to jeví, ale věřím že si poradíš:-K

Iness Iness

9. 12. 2012 11:08

mtvrdikova:šikovná;-):-K

Iness Iness

9. 12. 2012 11:08

varilamyskakasicku:Ivuško, když ji chceš na vánoce, tak je samozřejmě nejlepší ji upéct až v ten den nebo den předem. Není to žádný zázrak, který vydrží týden jako kupovaná ve které jsou různé kypřící a zlepšující přísady. Je to stejné jako s každým jiným kynutým moučníkem. Takže je samozřejmě nejlepší čerstvá;-)

senky senky

9. 12. 2012 09:23

Krasavice:yes::yes::-K jako malovaná:yes::yes: budu mít podobné problémy s pletením jako holky pode mnou, ale stejně ji vyzkouším:-)):-))

mtvrdikova mtvrdikova

9. 12. 2012 08:51

Ta je výstavní:-K:-K:-KVčera jsem pekla taky a zkoušela jsem ji uplést ze šesti pramenů najednou, a docela se mi povedla, ale nemám fotku:-//

mischelinka mischelinka

9. 12. 2012 08:24

Krásná vánočka:-*:yes:

aisha

9. 12. 2012 07:54

Teda vanocku jsem nejedla ani nepamatuju..moc se Ti povedla!! :yes::yes:

Olinka5555

9. 12. 2012 01:57

MrazovaJa: já to už vzdala, i když čas od času podlehnu nějakému receptu - samozřejmě zaručenému a jednoduchému - a výsledek? Děs běs - a nikdo mi to nevěří, že to je možné, tak jsem moc ráda, že v tom nejsem sama - ona mi kdysi před lety teta řekla, že to tak prostě je a že s tím nic neudělám, ale to jsem byla mladá a nevěřila jí a snažila se jak šílenec, jednu dobu jsem byla vánočkou téměř posedlá, ale marně, takže jsem ustoupila a jen tiše závidím, když vidím takovouhle nádhernou naducanou a dokonalou vánočku.:-))

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: úžasná vánočka ze tří copů luxusní vánočka kynutá vánočka vánočka recept vánočka kynutá přes noc co s nedopečenou vánočkou kynutí vánočky přes noc nedopečená vánočka kynutí vánočky mandlová mouka kde koupit nejlepší vánočka měkká vánočka vanocka bez vazeni nej vanocka recept na vánočku vanocka recept ze sesti copanku recepty kynutá vanočka recept na mandlovou vanocku domácí mandlová vánočka recept na jemnou vánočku

Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, droždí, žloutek, máslo, rozinky, rum, sůl, ořech muškátový, kůra citronová, mandle, vejce, tuk

TopRecepty.cz

Jemná mandlová vánočka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnBW