Kotlety s mangoldem a sýrem typu Hermelín

Suroviny

4 ks dvojkotlety - krájame rezne a každý druhý nedokrojíme (pozri foto)
1 ks syr s bielou plesňou
soľ
čierne korenie
8 strúčikov cesnaku
listy čerstvého mangoldu
hladká múka
olej
voda
petržlenová vňať

Postup přípravy receptu

  1. Mäso mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, pokladieme plátkami cesnaku, na to dáme listy mangoldu (aj poskladané) a plátky syra s bielou plesňou.

  2. Zopneme špáratkom, obaľujeme v hladkej múke a opečieme na oleji z oboch strán. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka.

  3. Podľa potreby dolievame vodu (získame veľmi chutnú šťavu, do ktorej po vypnutí vhodíme hrsť posekanej plocholistej petržlenovej vňate).

Poznámka od kuchařky

Pred podávaním odstránime špáratká.

Servírujeme s ryžou, kuskusom, zemiakovým pyré, alebo inou obľúbenou prílohou. Ja som dnes zvolila tarhoňu.

Komentáře k receptu Kotlety s mangoldem a sýrem typu Hermelín

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Pajaska:ďakujeeem!

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Mangold je super.V loni jsem nepěstovala a tak nemám.Vím,lze zaměnit se špenátem,ale mangoldík je opravdu prima,takže z jara zaseji ....Magdi,moc se ti to povedlo a ta tarhoňa,mňam.:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jana Remkova:;-) u nás frčí viac ako ryža, robím často.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    magdalenka: díky, mooc se mi líbí ty opečené korálky;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jana Remkova: Správne si to pochopila...nech sa ti darí!:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    magdalenka: Aha!!! Chápu to dobře, Magdi, že ji předem nevařím?? Děkuji moc!!;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Samé dobroty :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jana Remkova:na oleji - mierna teplota - pomaly smažíš guličky tarhone (moje deti to volali "broky"), premiešavaš, aby sa nespálili. Pracuješ na platni - rozptyľovač plynu. Keď sa ti zdá farba v pohode, zaleješ vriacou vodou, asi na prst nad tarhoňou, osolíš, premiešaš a zakryješ. Už ďalej nemiešaš, aby nebola rozblemcaná, stiahneš teplotu. Keď sa ti zdá, že je voda vsiaknutá - ochutnáš, ak sa ti cestovina zdá tvrdá, ešte pridáš trochu vody (vždy vriacu!), teraz už môžeš premiešať. Nech sa ti darí!
    Dzungi, dík.:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Magdi, to je parádička!!! Mohla bys mi prozradit, jak děláš tu tarhoňu, aby byla tak růžová? Já vím, že se to nějak snad smaží a tarhoňu zbožňujeme.:-p:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jenom vidím název a už vím, kdo vařil!;-):-D
    Magdalenko, krásný a jistě i chutný recept.:-p Kdyby to šlo, dala bych bodík i za tarhoňu, takhle alespoň ten jeden.:yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ďakujem všetkým za kladné reakcie.
    Maris, mangold vykúka spod snehu...a láka...

    Odpovědět

  • maris maris

    Jak je vidět - mangold mráz nespálí;-):-)), krásné:-):yes::yes:+ 10

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Opravdu rozkosne zatisi, bude to velka dobrota.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Velmi pěkná prezentace jistě chutného jídla, ale na tarhoňu jsem ještě také nenarazila, ráda bych ji vyzkoušela +9. bod :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jen žasnu nad tou nádherou:yes::yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kotlety s hermelínem kotlety s hermelín recept kotlety hermelín kotleta hermelin kotleta a hermelin kotleta s hermelín kotlaty a hermelín vykuk recepty