Koleno alá synátor

rebeka Kuchařka: rebeka

6-8 porcí Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

vykostěné vepřové koleno (přední či zadní)
1/2 kg bůčku nebo kilo žeber
20 dg slaniny nebo špeku
cca 2 kg cibule
palice česneku
koření Steak chilli & šípek (Vitana)
kvalitní olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné koleno, bůček nebo žebra nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek na plátky, dáme do větší mísy, přidáme olej, koření. Všechno řádně zpracujeme a dáme do ledničky přes noc odpočinout (i dva dny neškodí).

  2. Přendáme na velký plech, pěkně a s láskou rozprostřeme, nahoru dáme alobal, pořádně utěsníme kolem plechu, šoupneme do trouby na cca 160°C.

  3. Po 1/2 hodině vytáhneme, podlijeme vodou či vývarem a dáme zpět do trouby, tento postup opakujeme do změknutí masíčka cca 2 hodiny.

  4. Na posledních 30 minut sundáme alobal, ať to má barvičku a kůrčičku. Jako příloha jsou vhodné vařené nebo opékané brambory, ale klidně i chlebík. Samosebou zelenina jakákoliv či salát.

Poznámka

Je to moc dobré, takhle koleno připravuje můj syn...té cibule má být správně tolik, kolik masa - tedy hmotnostně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 951 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno alá synátor

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové koleno zadní jak vykostit koleno vykoštěné koleno al kolena koleno ala bazant vepřové koleno ala bažant koleno a la bazant vepřové koleno přední nebo zadní zadní koleno recept vepřové zadní ci předni na koleno zadní vepřové koleno vykostěné koleno na gril recepty z vykoštěného kolena vepřové koleno a la bažant přední koleno jak koleno na gril predni nebo zadni vařene koleno přední vepř koleno alá bažanta koleno jako ala bažant vitana pecene koleno recept