Rychlé a jednoduché koblihy
Čerstvě usmažené koblížky provoní celý byt a vylákají z postele i největší spáče. S přípravou těsta vám může pomoci domácí pekárna a potom už stačí jen naplnit marmeládou a usmažit. Připravte si nadýchané bochánky podle osvědčeného receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 081 kJ / 2 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,02 g |
Tuky | 83,60 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 863 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 428,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto můžeme připravit v domácí pekárně. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vlažné mléko, rum, olej, přidáme žloutky. Následně přidáme mouku trochu promíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí.
Krok 2: Zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál. Dále postupujeme dle videa nebo obrázků. Používáme vykrajovátko na koblihy, je to velmi rychlé a hlavně jednoduché - nepracné, viz obrázky.
Krok 3: Nebo těsto zaděláme klasicky s kváskem. Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, trochu cukru a mouky z připraveného množství a necháme asi 20 minut vykynout kvásek. K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.
Krok 4: Těsto vyválíme na plát. Na polovinu plátu těsta vyznačíme kolečka, doprostřed každého dáme trošku zavařeniny a druhou polovinu těsta přes něj přehneme. Pak vykrajujeme koblížky.
Krok 5: Smažíme z obou stran ve fritovacím hrnci na 160 °C dozlatova a po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.
Zveřejněno 3. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé a jednoduché koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZr1
Moje poznámka
Rychlé a jednoduché koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZr1
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 17 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 41 minutami
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 7 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 11 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 11 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 12 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 14 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 15 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 16 hodinami
Tématické fráze:
rychle domaci koblihy,
rychlé koblihy bez kynutí,
koblihy bez kynutí,
výborné domácí koblihy,
domácí koblihy recept kynuté,
domácí koblihy rychlé,
recept na výborné koblihy,
rychlé a jednoduché recepty,
výborné koblihy,
koblihy z domácí pekárny,
jednoduche domaci koblihy,
jednoduche koblizky,
koblihy z polohrubé mouky,
koblihy s nutelou,
vykrajovátko na koblihy,
domácí koblihy z polohrube mouky,
koblihy recept,
rychlé výborné koblihy,
rychle a vyborne koblihy,
recept na koblihy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr,
sůl,
olej,
žloutek,
rum,
marmeláda,
olej
Komentáře (22)
levné a chutné a po usmažení vzhled lepší než od leckterého pekaře!!!
vzácnou návštěvu, ale 30 let jsem je nedělala :-o)
Pajaja: koblihy se snad smaží vždycky v oleji, v troubě si to nedovedu představit.