Dobré rohlíky k snídani

bystrouska Kuchařka: bystrouska

8 porcí Domácí pekárna 1 názor

Suroviny

350 g chlebové mouky
150 g žitné mouky
400 ml vlažného mléka
1 žloutek
2 PL oleje
1 ČL cukru
1 1/2 ČL soli
1 ČL Sladěnky ( nemusí být)
můžeme přidat různá semínka (sezamové, lnění , slunečnicové) zhruba 1 PL
20 g droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto.

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.

  3. Necháme ješte asi 20 minut kynout na plechu, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky nebo mákem či kmínem.

  4. Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme rohlíky a po 10 minutách stáhneme na 180°C a dopečeme asi 15 minut.

  5. Používám horkovzdušnou troubu a každá trouba peče jinak, tak si to musí každý ohlídat.

Poznámka

Recept jsem převzala z www.varecha.sk , kde je uveden pod názvem Chutné rožky na raňajky, jen mírně jsem upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dobré rohlíky k snídani

Tématické fráze: recept na dobrou snídani co dobreho k snidani tip na dobrou snídani recepty na dobrou snídani co dobreho na snidani tipy na dobrou snídani recept na pečivo k snídani co dobrého ke snídani jak udělat dobrou snidani pečivo ke snídani recept pečivo na snídani rychlé recepty k snídani recepty na pečivo k snídani rychle pecivo k snídani dobre a rychle snídane pečivo k snídani recepty pečivo k snídani jak upect pecivo k snidani pecivo na snidani recept pečivo ke snídani

Zapomněl/a jsem heslo