

Dobré rohlíky k snídani
Suroviny 8 porcí
- 350 g chlebové mouky
- 150 g žitné mouky
- 400 ml vlažného mléka
- 1 žloutek
- 2 PL oleje
- 1 ČL cukru
- 1 1/2 ČL soli
- 1 ČL Sladěnky ( nemusí být)
- můžeme přidat různá semínka (sezamové, lnění , slunečnicové) zhruba 1 PL
- 20 g droždí
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.
Necháme ješte asi 20 minut kynout na plechu, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky nebo mákem či kmínem.
Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme rohlíky a po 10 minutách stáhneme na 180°C a dopečeme asi 15 minut.
Používám horkovzdušnou troubu a každá trouba peče jinak, tak si to musí každý ohlídat.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem převzala z www.varecha.sk , kde je uveden pod názvem Chutné rožky na raňajky, jen mírně jsem upravila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dobré rohlíky k snídani
-
Vypadají moc dobře