

Jahody v želé se šlehačkou
Suroviny
- 250 g jahod
- 4 PL moučkového cukru
- 1 sáček želatiny
- 200 ml jahodového džusu
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
Postup přípravy receptu
Jahody nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem.
V džusu rozmícháme želatinu, uvaříme dle návodu.
Do pohárů dáme jahody, zalijeme želatinou. Dáme vychladit.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem dotuha a ozdobíme jí poháry.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahody v želé se šlehačkou
-
Eja57: Ano, ale uhol som nemerala
! 45 st. je veľa maximum 30 st.
Na budúce zmeriam!
-
Veronika.Hrozna: Verčo, naklonila jsi pohár trochu, aby byla po ztuhnutí "hladina našikmo" ? Nebo se mi to jen zdá? Já to u podobných dezertů občas dělám, pohárky na jedné straně podložím, naliji, po zatuhnutí teprve dám třeba do lednice. Hezky to vypadá - úhel tak 30-45 st.
-
Dovolila jsem si přidat fotečky, jahody jsou výborné.