Králík na česneku II.

Bohuna Kuchařka: Bohuna

podle velikosti králíka a počtu strávníků :D Jiné maso 4 názory

Suroviny

králík bez žeber a krku
slanina
česnek alespoň 1 palička
sůl
sádlo
větší cibule
celý pepř
voda
hladká mouka
vývar (Masox)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme, protkneme slaninou (já ji dávám do základu, protože měkké maso vykostím) a potřeme česnekem.

  2. Na sádlo dáme na plátky krájenou cibuli, přidáme celý pepř a společně orestujeme, až je cibule růžová.

  3. Na základu necháme zatáhnout maso, osolíme a podlijeme vodou.

  4. Pečeme (dusíme) v troubě do měkka.

  5. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem (masox), prošleháme a provaříme.

  6. Hotovou šťávu procedíme na maso, podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.

Poznámka

My máme králíka nejraději s různě upravenou rýří, těstovinami nebo třeba i s bramborovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na česneku II.

Tématické fráze: králík s těstovinami králík recepty na česneku králík na česneku králík recepty recept králík na česneku králík s těstovinama králík s těstovinou králík na česneku se slaninou recepty králik na česneku králík na cibuli a česneku a vyvarem z masoxu králík recept králik-recepty králík s s těstovinami králik na česneku a cibulce kralik na cesneku a slanině králík na masoxu králík na česneku s těstovinami králík s těstovinami recepty z králíka těstoviny králík