Králík na česneku II.

Suroviny podle velikosti králíka a počtu strávníků :D

králík bez žeber a krku
slanina
česnek alespoň 1 palička
sůl
sádlo
větší cibule
celý pepř
voda
hladká mouka
vývar (Masox)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme, protkneme slaninou (já ji dávám do základu, protože měkké maso vykostím) a potřeme česnekem.

  2. Na sádlo dáme na plátky krájenou cibuli, přidáme celý pepř a společně orestujeme, až je cibule růžová.

  3. Na základu necháme zatáhnout maso, osolíme a podlijeme vodou.

  4. Pečeme (dusíme) v troubě do měkka.

  5. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem (masox), prošleháme a provaříme.

  6. Hotovou šťávu procedíme na maso, podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.

Poznámka od kuchařky

My máme králíka nejraději s různě upravenou rýří, těstovinami nebo třeba i s bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Králík na česneku II.

Tématické fráze: králík s těstovinami králík recepty na česneku králík na česneku králík recepty recept králík na česneku králík s těstovinama králík s těstovinou králík na česneku se slaninou recepty králik na česneku králík na cibuli a česneku a vyvarem z masoxu králík recept králik-recepty králík s s těstovinami králik na česneku a cibulce kralik na cesneku a slanině králík na masoxu králík na česneku s těstovinami králík s těstovinami recepty z králíka těstoviny králík