E-mailový domácí chléb

Slané pečivo Doba přípravy: 15 minut 7 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 15 minut 7 názorů

Suroviny

600 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2-3 lžičky sušeného droždí
50 g slunečnicových semínek
450-500 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto.

  2. Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer vrátíme z práce, posypeme si kuchyňskou linku hladkou moukou a hmotu z mísy na ni vyndáme stěrkou.

  3. Trochu roztáhneme a přeložíme těsto zleva na prostředek, pak zprava na prostředek, pak shora na prostředek a zdola naprostředek.

  4. Tuto trochu neforemnou hmotu přendáme do pečicím papírem vyložené formy na pečení (já používám sklo).

  5. Mezitím nám těsto trochu nabyde, zapneme troubu na 220°C. Po dalších asi 15 minutách dáme formu s těstem do trouby a pečeme cca 45 minut.

  6. Upečený chleba přendáme na mřížku vystydnout. Další možností je umíchat těsto večer před spaním a upéct ráno (to praktikuji např. v sobotu). Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Tento recept ke mně doputoval mailem. Možná ho někteří z vás také dostali a vyzkoušeli. Od té doby chleba prakticky nekupuji. Doufám, že vám bude chutnat. Lze samozřejmě přidat škvarky, osmaženou cibulku, různá semínka nebo bylinky.

Komentáře k receptu E-mailový domácí chléb

  • VOKINA VOKINA(autor receptu)

    Marie: V původním receptu je, že nejprve se nádoba dá do trouby prázdná a po nějaké době se horká vyndá a těsto se do ní přendá a pak terpve pečeme chleba. Nikdy se mi nepřichytil. Jenže pak mi ta horká nádoba vypadla z trouby, rozbila se mi a ještě jsem se spálila. Takže jsem to změnila na studenou nádobu a pečící papír :-) a nestalo se mi zatím, že by si mi chleba přilepil.

    Odpovědět

  • VOKINA VOKINA(autor receptu)

    myšlenka: Schválně ho nechávám déle péct, miluju hodně křupavou kůrku a odlupuju kousky :-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    chleba je to opravdu moc dobrý a jednoduchý :-p:yes:

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    No tak já tento chléb velice dobře znám. Je opravdu dobrý, ale dělám jej následně bez vážení, jen vody dávám méně než v odkazu. Na 3hrnky mouky 1 hrnek a trošičku vody http://hobby.idnes.cz/recept-na-perfektni-domaci-chleb-ktery-se-zarucene-povede-krok-za-krokem-1aq-/hobby-domov.aspx?c=A100205_134232_hobby-domov_bma

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Dělám podobný, chuťově výborný ale poněkud hůře se mi vyklápí, i když dám dolu pečící papír,,tak se aspoň chytne po straně.Kamarádka,co mi recept poslala nedává pod těsto nic a prý se jí dobře vyklopí. Peču také ve skle. Jinak všem doporučuji, je FAJN!:-8:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-8 mně se teda připálený nezdá, bude mít křupavou kůrku a ta je nejlepší:-p
    A líbí se mi, že jsou tu i fotky z postupu práce....:yes:

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    škoda, že je krapet připálený... :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: e chleba nova přihlaska e chleba idnes domácí chléb domácí chleba z trouby idnes recepty domácí chléb recept hobby.idnes.cz hobby.cz-domácí chleba zarucene dobry chleba domácí chleba recept hobby.idnes.cz pecici nadoba na chleb mřížka na chleba e kuchařka na chleba domácí chleba recept na domácí chleba do trouby e-chleba hobby.idnes.cz, idnes cz recepty