

E-mailový domácí chléb
Suroviny
- 600 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 2-3 lžičky sušeného droždí
- 50 g slunečnicových semínek
- 450-500 ml vody
Postup přípravy receptu
Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto.
Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer vrátíme z práce, posypeme si kuchyňskou linku hladkou moukou a hmotu z mísy na ni vyndáme stěrkou.
Trochu roztáhneme a přeložíme těsto zleva na prostředek, pak zprava na prostředek, pak shora na prostředek a zdola naprostředek.
Tuto trochu neforemnou hmotu přendáme do pečicím papírem vyložené formy na pečení (já používám sklo).
Mezitím nám těsto trochu nabyde, zapneme troubu na 220°C. Po dalších asi 15 minutách dáme formu s těstem do trouby a pečeme cca 45 minut.
Upečený chleba přendáme na mřížku vystydnout. Další možností je umíchat těsto večer před spaním a upéct ráno (to praktikuji např. v sobotu). Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Tento recept ke mně doputoval mailem. Možná ho někteří z vás také dostali a vyzkoušeli. Od té doby chleba prakticky nekupuji. Doufám, že vám bude chutnat. Lze samozřejmě přidat škvarky, osmaženou cibulku, různá semínka nebo bylinky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu E-mailový domácí chléb
-
Marie: V původním receptu je, že nejprve se nádoba dá do trouby prázdná a po nějaké době se horká vyndá a těsto se do ní přendá a pak terpve pečeme chleba. Nikdy se mi nepřichytil. Jenže pak mi ta horká nádoba vypadla z trouby, rozbila se mi a ještě jsem se spálila. Takže jsem to změnila na studenou nádobu a pečící papír
a nestalo se mi zatím, že by si mi chleba přilepil.
-
myšlenka: Schválně ho nechávám déle péct, miluju hodně křupavou kůrku a odlupuju kousky
-
chleba je to opravdu moc dobrý a jednoduchý
-
No tak já tento chléb velice dobře znám. Je opravdu dobrý, ale dělám jej následně bez vážení, jen vody dávám méně než v odkazu. Na 3hrnky mouky 1 hrnek a trošičku vody http://hobby.idnes.cz/recept-na-perfektni-domaci-chleb-ktery-se-zarucene-povede-krok-za-krokem-1aq-/hobby-domov.aspx?c=A100205_134232_hobby-domov_bma
-
Dělám podobný, chuťově výborný ale poněkud hůře se mi vyklápí, i když dám dolu pečící papír,,tak se aspoň chytne po straně.Kamarádka,co mi recept poslala nedává pod těsto nic a prý se jí dobře vyklopí. Peču také ve skle. Jinak všem doporučuji, je FAJN!
-
mně se teda připálený nezdá, bude mít křupavou kůrku a ta je nejlepší
A líbí se mi, že jsou tu i fotky z postupu práce.... -
škoda, že je krapet připálený...