Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně

Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem, které je oblíbené i v dalších částech světa. Připravit si jej můžete na mnoho způsobů.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 422 kJ / 2 013 kcal
Bílkoviny133,76 g
Tuky51,04 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,02 g
Sacharidy248,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majkwill

9. 3. 2009 20:16

ja je znám fakt jenom s octem. Dam si ale poradit a az si je budu delat dnes, nebo zítra a nebo pozitri:-D:-)):-p tak to vyzkousim s tou smetanou.Jinak dobrou chut jo a bavil jsem se s lidmi a mame tam davat i trosku uzeneho ze jsou pak o moc chutnejsi

Zdarec Barec

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 3. 2009 11:15

Vypadá to trochu, jako žabí huby, ale větší:-):yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

6. 3. 2009 10:51

V týdnu je musím mít. A bodík.:yes:

tejaja tejaja

6. 3. 2009 10:49

Laďka, tú knihu mám, pozriem sa, díky dievčatá za radu;-)

Svetlana Svetlana

6. 3. 2009 09:02

Majkwil, my taky doma děláme polité octem a omaštěné - ale sádlem...bez pepře...kalorická bomba, ale mňamka....:-p:-p:-p:yes:

Bibinka Bibinka

5. 3. 2009 20:01

Majkwill, ráda s Tebou souhlasím. I já je miluju a jedla bych je denně,:-p než bych se jich přejedla a nebo si je zošklivila. Já je teda polévám máslem a zastříkám citronem-dost. Ovšem, jak píše tejaja d tou zakysanou, to určitě vyzkouším. A nech si chutnat, docela Ti závidím...:-D;-)

spagetka spagetka

5. 3. 2009 19:16

Terezko v Kuchařce národů bývalého SSSR je varianta Ukrajinské pelmeně a opravdu se polejí 1 lžící octa a 1 lžící másla a opepří. Jinak ten polévkový bujon tam je taky.

maris maris

5. 3. 2009 19:06

Terezko, já jsem to tedy nikdy nejedla, ale mám dojem, že jsem někde četla, že se pelmeně octem polévají. Zkusím to někde najít, nebo třeba se nám někdo ozve, kdo nám o tom něco řekne;-)

tejaja tejaja

5. 3. 2009 19:00

Pelmene s octom ?:-O Pelmene sa podávajú s kyslou smotanou ako je v recepte alebo s bujónom v šálke, poctivým, nie z kocky.

majkwill

5. 3. 2009 18:43

neznám nic lepšího než pořádně osolit opepřit a polejt octem je mna mna asi si je pujdu udelat:yes::-D:-8

Bibinka Bibinka

26. 1. 2009 17:51

Ty já úplně miluju a dělám si je často, protože jsem si na nich pochutnávala a zároveň vyfotila nedávno přidávám fotičky a 1:yes::-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pilmeně palmeně těsto na pelmeně pelemeně omáčka na pelmeně pilmeni ukrajinské pelmeně bez masa pelmaně ukrajinská kuchařka pelmeně omáčka pelemeni pravé sibiřské pelmeně pelmeše pelemene recept kluci v akci pelmeně pravé ruské pelměně mouka ze sibiře pelimeni recepty-pelmeně ruská kuchyně recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, vejce, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, cukr, pepř mletý, sůl, olej, máslo, smetana kysaná, kopr

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1n