Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Mátový sen" Čokoládové mátové pralinky

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

19. 4. 2013 08:04

Suroviny pro 15

15

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 208 kJ / 1 006 kcal
Bílkoviny12,04 g
Tuky67,50 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy84,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na:http://www.foodstyle.cz/products/matove-pralinky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K@tka

19. 4. 2013 13:05

zizala: Ty vždycky dokážeš potěšit, jsi zlatíčko, až se červenám :-8

K@tka

19. 4. 2013 13:04

mysulka: Děkuji :-K

K@tka

19. 4. 2013 13:04

myšlenka: Autorka se k odpovědi má, ale až tehdy, kdy se dostane k notebooku :-). Celé dopoledne jsem totiž strávila u plotny přípravou narozeninové oslavy, ergo budou další recepty ;-)

spagetka spagetka

19. 4. 2013 13:02

Lidi, už toho nechte. Možná měla žížalka přidat šmajla, aby bylo jasný, že to myslí v legraci (natolik ji osobně znám, vím, že si dělala srandu), a tady máte jen důkaz, že psaný text, když osobu neznáte, mnohdy vyzní jinak, než to dotyčný myslel. Takže se vrátíme k receptu, ju?
Mátu s čokoládou můžem v jakémkoli množství :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Jé mám prosbu, mohla bys přidat foto cukrářského teploměru? Kujííííí :-*:-D

K@tka

19. 4. 2013 13:00

myšlenka: Je to vysvětlené v tipech a tricích na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz/products/matove-pralinky/ - viz odkaz v poznámce ;-) Jak už psala Jitkas, je to proces temperování, který zabraňuje vzniku šedavých tukových skvrn na povrchu čokolády.

zizala zizala (moderátorka)

19. 4. 2013 12:51

myšlenka: Stejně jako můžete říct svůj názor vy, můžeme ho říct i my.
1) Proces výroby takové lahůdky je složitý proto, aby výsledek byl optimální.
2) Vždycky je jednodušší něco koupit, než se s tím tzv. patlat.

Ale pokud opravdu hodně vaříte, měla byste tím spíš vědět, že jsou lidé, kteří si s přípravou různých pochutin a pokrmů rádi dají tu práci. Ono je vždycky jednodušší si rýpnout než něco takového zkusit udělat ;-)

myšlenka

19. 4. 2013 12:42

mmm: jééžišmarjá, tak já to vzdávám. Jen pro vysvětlení, nejsem začátečnice, vařit, myslím, docela umím, knedlík jsem v obchodě v životě nekoupila a řízek usmažit zvládnu.:-)) Rozlaďuje mně, že většina z vás tu vpodstatě nevaří, ale chováte se jako saně. To fakt nemůžu říct svůj názor, abyste ze mně neudělaly blbce, že žertujete a podobně? Dříve jsem sem chodila radši, teď už díky těmto reakcím ne.

mmm

19. 4. 2013 12:33

Myšlenka: žížalka ti chtěla naznačit, že ani jako konstruktivní myšlenka ten tvůj dotaz zda není rychlejší koupit, není nic světoborného. Jistěže je to rychlejší, tak jako je rychlejší koupit knedlík, nebo hotový řízek. Ale to jsi pak opravdu na špatných stránkách!

zizala zizala (moderátorka)

19. 4. 2013 12:30

myšlenka: Ale to byl z mé strany pokus o vtip. Když se ptáte, zda by nebylo lépe bonbony koupit, tohle byla moje bezprostřední reakce a nic jiného jsem tím nemyslela. Reagovala jsem jen na slovo koupit. Tak pardon ;-)

A proč by pod receptem nemohl na komentář odpovědět i někdo jiný, pokud jeho odpověď je dostatečně fundovaná ?

myšlenka

19. 4. 2013 12:24

zizala: nevěděla jsem, že je zde nutné jen chválit. Slušně jsem se zeptala, proč ty procesy opakovat. Nevím, proč mluvíš o e-shopu, podotkla jsem jen, že při takových "obštrukcích" je snad jednodušší bonbony koupit. Toť vše. Čekala jsem, že se k odpovědím bude mít autorka, nežádala jsem o vysvětlení nějakou Jitkus.:-S Škoda, že zde opravdu nemůže mít člověk jiný než pochvalný názor. Nehledě k tomu, že jsem dílo autorky nehanila slovy, že je to hnusný atakdále, jak tady prohlašují kolikrát jiní u receptů, který se jim nelíbějí. Já ani neřekla, že se mi to nelíbí, jenom jsem to nechápala. Ale proč se na oponenta hned nevrhnout, že?

zizala zizala (moderátorka)

19. 4. 2013 12:03

myšlenka: :-O:-)) Koupit? Tak to jste tu špatně, tady není e-shop ;-)
Rychlejší to určitě je, ale ta radost, když se dílo podaří, se ničemu nevyrovná :-K:-K

Jitkas

19. 4. 2013 11:45

Palinky mas jako vzdy nadherne, proste umis!! Je videt, ze to delas opravdu odborne a s laskou.

Jitkas

19. 4. 2013 11:37

myslenka: Rozehrat a zchladit cokoladu se nazyva temperace, cokolada potom zustane leskla ,krehka i pri pokojove teptote a vice trvanliva (tj. nezesedne a nezmekne).Neco jako " kalit ocel".

myšlenka

19. 4. 2013 10:59

Rozehřejte, zchlaďte, rozehřejte... Nebylo by od věci vysvětlit, proč ty procesy opakovat. Vzhledem k této nevysvětlené zdlouhavosti -není rychlejší si bonbony koupit? :-O

mysulka mysulka

19. 4. 2013 10:25

:-O:yes: to je krása:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cokoladove pralinky recept recept na čokoládové pralinky formičky na pralinky čokoládové pralinky recepty recepty cokoladove pralinky recepty na čokoládové pralinky mátové bonbony recept formičky na čokoládové pralinky jak udělat čokoládové pralinky pralinky recept silikonové formičky na pralinky recept čokoládové pralinky čokoládové pralinka čokoládovo mátové kuličky matova cokolada recept formičky na výrobu čokoládových pralinek mátové kuličky domaci bila cokolada z kakaoveho masla čokoládovo-mátový dort domácí pralinky z kakaového másla

Suroviny: čokoláda, máslo kakaové, máta čerstvá, silikonové formičky,

TopRecepty.cz

"Mátový sen" Čokoládové mátové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjwv