

Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou
Suroviny
- 800 g mořské tresky
- 180 g másla
- 1,5 lžičky kmínu
- 2-3 stonky řapíkatého celeru
- 100 g baby mrkve
- 150 g hnědých žampionů
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová štáva
- +
- na omáčku:
- 25-30 g ančoviček
- 1 polévková lžíce nahrubo nasekané petrželky
- 80-100 ml Majolky®
- 2 ČL hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu
Filety mořské tresky omyjeme a osušíme, zakapneme citronovou šťávou a posypeme pepřem a kmínem.
Hnědé žampiony omyjeme, pokrájíme na malé plátky.
Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Na plech si připravíme pečící papír, který pokapame olivovým olejem, kam položíme filety z tresky. Obložíme kousky řapíkatého celeru a plátky hub a dáme zapéci na 170 stupňů do předehřáté trouby. Při pečení, ryby občas poléváme přepuštěným máslem.
Nakonec přidáme baby mrkvičky a pečeme ještě 10 minut.
Než budou filety tresky hotové, připravíme si studenou omáčku :
Ančovičky nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou petrželkou nebo libečkem dáme do misky. Přimícháme majolku /jogurt/, hořčici a zamícháme.Upečené filety z tresky podáváme se studenou omáčkou.
Podáváme buď jen se salátem, nebo i s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou
-
Podle fota jsou na talíři brambory vařené ve slupce, rozkrojené na měsíčky.
Jinak vyzkouším, já ryby rád a zřejmě tím překvapím svou polovičku, doufám že mile. -
Děkuji všem
-
Pochutnala bych si..
-
dajda: dajdo, díky za připomínku, já hledím na obsah receptu, abych nic nezapomněla a na postup, na fota, ale i kritika je zdravá a na místě
, uvař něco, dej něco , my budeme rádi
-
dajda: ale dajdo, jakkoli máš pravdu, tady se na to až tak nehraje, krom toho jsou i horší věci na světě. Podstatný je recept
-
Ten název se mi vůbec nelíbí: určitě bez čárky a sedmý pád myslí na předložku "s" nikoliv "z"
-
jo, to by mi chutnalo, i ančovičky mám moc ráda
-
Já bych si pochutnala