Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2013 09:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky4,38 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy170,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.

Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.

Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

14. 8. 2013 22:26

No to byla fuška:-O.Po několika mých špatných pokusem se to konečně povedlo a byl vynikající,určitě jsem na to nezanevřela a dělám další.Má se zkusit vše:-D

Dana61

6. 5. 2013 11:53

chlebík jak od mistra pekaře:yes::-D

cathleen cathleen

6. 5. 2013 08:22

dexulka: tak ještě jenou - jsi šikula veliká :-8:yes::-K
Děkuji za fotopostup, snad opravdu někomu pomůže. A že "obyčejný" chleba tak úžasně voní? To proto, že není obyčejný, ale kváskový - delší kynutí pomůže rozvinout všechny vůně a chutě:yes:

BILKOVAI: Ivet, tuhle závislost znám převelice dobře:yes::yes::-D

jarka skrobakova

5. 5. 2013 15:09

:-p to je zase krásný chlebík, :yes::yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

5. 5. 2013 12:40

cathleen: chlebíče k máš nádherný a ta střídka nemá chybu :-O Já jsem si vypěstovala závislost na pečení chleba a ten z kvásku je nejlepší, jaký jsem kdy jedla.:-*:-*:-p Tvůj chlebík vyzkouším. :yes::-K:-K:-K

dexulka

5. 5. 2013 09:55

Tak mám za sebou první kváskový chléb :-8 A to vše diky cathleen,která mne provázela celým postupem :-K Tímto jí velice děkuji a na její žádost přikládám dokumentaci,jak vše probíhalo,třeba někomu pomůže tak,jako mně ;-)
Jinak bych chtěla konstatovat,že tak krásně vonící chléb,jsem ještě neměla,a to pouze za použití soli a kmínu.Opravdu to stojí za to,to vyzkoušet :-* Tak jděte do toho !!! Když jsem to zvládla já,tak už musí každý :-D

magdalenka magdalenka

3. 5. 2013 16:55

pipre:to poznám...a tých vyvrelín je vždy málo.:-))

pipre pipre

3. 5. 2013 16:53

magdalenka::-D:-D Však můj muž nevydržel, než chleba trochu zchládne a místo, aby si z něj ukrojil kousek, tak ho rovnou "oškubal" právě v těch prasklinách. Ještěže nechal půl bochníku vcelku:-D:-D Trochu mi to připomíná dětství, kdy musela chodila do obchodu dost daleko na nákup (maminka už tehdy špatně chodila) a než jsem přišla domů, tak jsem přinesla domů chleba bez patky a pořádně odlabaný:-D:-D Tvrdá kůrka mi chutnala nejvíc a zůstalo mi to dodnes.

magdalenka magdalenka

3. 5. 2013 16:33

Tie praskliny sú na tom chlebíku najchutnejšie...u nás aspoň a vravíme im "vyvreliny".:-D

cathleen cathleen

3. 5. 2013 14:00

pipre: :-)) díííky, Jani, máš je, náhodou, nádherné!:yes:

pipre pipre

3. 5. 2013 13:39

Přesně tento chleba jsem objevila na uvedeném webu, kde dala Iva i návod na pečení v remosce. Pekla jsem ho už dvakrát a pokaždé se brzy sní. Kvásek, se kterým mi Iva také ochodně poradila, už mám svůj a tak teď zkouším její recepty :-)
Robot nemám tak jsem těsto mísila v pekárně - program těsto, ale trošku jsem mísení pomáhala, když jsem to tužší těsto posouvala zhora vařečkou a mírně přitlačila tak, aby ho mísily oba háky :-) Po ukončení programu za 1,5 hod. jsem pekárnu vypla a ponechala v ní chleba kynout ještě další hodinku a půl. Pak jsem těsto vyndala, na pomoučeném vále tochu propracovala a nechala kynout v remosce 1,5 hodiny. Po té době jsem přiklopila rozehřáté víko remosky a pekla 55 minut.
Dovolím si přidat fotky, ale nejsou moc podařené:-8 Je to můj první celokváskový chleba, z vlastního kvásku a přestože i podruhé prasknul, vůbec to nevadí, chuťově je výborný!!! Příště ho zkusím upéct v troubě :-) :yes::yes::yes:+7

rebeka rebeka

3. 5. 2013 13:14

cathleen: a co já vím:-O:-? já jsem hrozné nemehlo.. nevím, proč mám z něj takový respekt.. já si dodám ( něco ):-D:-D na kuráž a půjdu do něj.. to by bylo, aby nebylo:-//:-D:-D:-D

aisha

3. 5. 2013 12:41

cathleen: Praskliny na chlebu nejsou na skodu, ba naopak..mam je rada..:yes:;-). Diky za info, Tvuj chlebik vyzkousim..:-K.

cathleen cathleen

3. 5. 2013 12:16

aisha::-8 nedávám. Zpočátku jsem dávala, pak jednou zapomněla a v chlebech neviděla rozdíl.......to spíš chlebík po vložení zastříknu vodou z rozprašovače (na květiny). Stříkám na chleba, ne na stěny trouby - měla bych pocit, že jí tím nějak ubližuju:-D
Chleba mi praská ať dám vodu nebo ne, už jsem vyzkoušela i několik způsobů motání bochníku, různé kombinace mouk a nakonec jsme se s kamarádkou, která peče ještě víc, než já, shodly, že to bude troubou.
Je pravda, že by se prostor s pečeným chlebem měl v prvních minutách zapařit. Pak vyvětrat a dopéct, takže kdo může, měl by vyzkoušet a pak takhle dělávat;-)

senky senky

3. 5. 2013 12:11

cathleen:mám plnou pusu slin :-D:-D studuju Tvůj kvásek, nepokoušej:-D:-D

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb

Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmJ7