Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2013 09:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky4,38 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy170,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.

Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.

Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aisha

3. 5. 2013 12:06

Pekny chlebik..:yes::yes:.chtela jsem se zeptat, do trouby nedavas nadobu s vodou?

Jitkas

3. 5. 2013 11:16

Diky- diky, urcite se pokusim a dam vedet. Rozhodne nebude jako ten tvuj (jasne), ale ja jsem skromny clovek, staci mi jen "trochu vice" podobny tomu tvemu.

cathleen cathleen

3. 5. 2013 11:13

senky: jj, Jani....nebo taky voňavý, čerstvý, měkký a pružný chlebík s grilovaným nebo doma uzeným maskem není marný!:-p

dexulka

3. 5. 2013 11:10

cathleen:Cedník vyzkouším,ale stejně asi pořídím ošatku :-8 Přestože kulatý chlebík vypadá mco hezký,praktičtější na krájení je oválný ;-) Díky za nápad každopádně :yes:

cathleen cathleen

3. 5. 2013 11:06

Jitkas: pokud použiješ celozrnnou místo chlebové, bude třeba přidat 20-40 g vody navíc - celozrnná jí pije víc, než hladká;-)

senky senky

3. 5. 2013 11:04

Jejda, to je zase nádhera:yes::yes: Na kvásek jsem zatím nenašla odvahu, ale asi se brzy odhodlám k pokusu, za to nic nedám;-) Protože
takový chleba s máslem a ředkvičkou je mana nebeská:-8:-8

Jitkas

3. 5. 2013 11:01

cathlen: Jsem se spatne vyjadrila, chtela jsem rici, ze moje mouka zitna je celozrnna, psenicnou mam, to by byl prusvih, ja vim.

spagetka spagetka

3. 5. 2013 10:57

Já si pravidelně kvásek kupuju v pekařství, teda obměňuju tak po asi čtvrt roce? Díky radám Cat se ho už nebojím ;-):-D,tento taky ukládám a vyzkouším co nejdřív:yes::yes::yes::yes:

cathleen cathleen

3. 5. 2013 10:49

Jitkas: Jituš, menší teplota nevadí, peču i v remosce a ta dá nejvíce 180°C.....ale není možné vyměnit pšeničnou mouku jen za žitnou - ta se chová hodně jinak a výsledek by tě mohl zklamat.
Celožitný chlebík tu mám taky, však se koukni a porovnej: http://www.toprecepty.cz/recept/33553-zitny-zrnick...

Jitkas

3. 5. 2013 10:47

Tez zkusim, zitny kvasek mam. Chleba jsem delala podle ruznych receptu, ani nevim kolik jich uz bylo. Nekdy se slusnym vysledkem, jindy mene, ale nikdy to nebylo to "spravne". Moje trouba se vyhreje na max. 230°C a mouku mam jen samozitnou, ale to navadi, vyzkousim. Tvuj pecen je fantasticky, jako vse, co jsem tady videla tebou vytvorene.

cathleen cathleen

3. 5. 2013 10:46

rebeka: :-8 kdo se bojí, nesmí do lesa..........:-Dé, co to kecám - nemá kváskový chleba.
Kdybys dostala do ruky kus silného kvásku, na další (krmení, přechovávání, pečení chleba) už by sis troufla:-?

cathleen cathleen

3. 5. 2013 10:45

dexulka: tyhle menší chleby nechávám kynout i ve velkém cedníku, vystlaném ustřiženým kruhem z pečící fólie - pak ho i s tou folií opatrně přendám do remosky (trouby) a upeču.;-)

rebeka rebeka

3. 5. 2013 10:33

Ivo, to je nádhera:-*:-K a já mám pořád strach z toho kvásku:-(

dexulka

3. 5. 2013 10:28

Ještě budu muset přikoupit konečně i ošatku nebo to jde i v něčem jiném?

zizala zizala (moderátorka)

3. 5. 2013 10:24

To je zase krása... :-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb

Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmJ7