Mišošky (bulky s bigou)
Suroviny
Porce: 8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 7 611 kJ / 1 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,85 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 15,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- pára při pečení udržuje rozpínající se povrch pečiva vlhkým a bulky se více rozpínají a nepraskají
- biga vytáhne z mouky všechny její chutě a tyto bulky rozhodně nechutnají jako jiné, zcela bílé pečivo
- biga udrží mišošky vláčnými i druhý den (jsou vlastně stejné, jako v den pečení, pouze zmizí křupavost kůrky)
- dvojím překládáním se v těstě zlepší lepková struktura a střída je pak pevnější, žvýkavější
- tato mírná žvýkavost střídy je zároveň způsobena i obsahem chlebové mouky v těstě
- vyšší hydratace těsta (větší obsah vody v těstě) způsobí nádherné dutiny ve střídě (těsto by mohlo být "sestřenicí" těsta na ciabattu nebo pugliese)
- pekla jsem je ve dvojí velikosti a tak vím, že lepší jsou mišošky větší
- upekla jsem je jednou i méně (ne do červena) a druhý den to nebylo úplně ono - takže vypéct kůrku!
A pokud někoho zajímá název bulek...........byly pečeny na přání mého manžela Miloše, kterého kdysi naše malá, sotva mluvící neteř překřtila na Mišoše.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2013 20:38
22. 5. 2013 10:24
Cocoska: no, ta fotka skládání těsta je z formování kváskového chleba - tam je mouky okolo více. Tady jí není tolik třeba. Přebytečnou smetete rukou, v troubě ničím nemažete, jen pečete s miskou (hrncem) s trochou vody - ta se vypařuje a pára vlhčí povrch mišošek
21. 5. 2013 14:11
21. 5. 2013 14:00
21. 5. 2013 13:20
mít tak ty Tvé zlaté ruce..
21. 5. 2013 13:19
Obdivuju Tě
21. 5. 2013 12:02
Cathleen,jsi jedničkato nemá chybuDíky
21. 5. 2013 11:32
zizala: člověk se učí pořád, ne?Aspoň se nenudíme.
21. 5. 2013 11:19
21. 5. 2013 11:18
21. 5. 2013 10:34
21. 5. 2013 10:34
Lucka: Luci, tenhle článeček jsem nečetla, mrknu. Dík
21. 5. 2013 10:33
Oceňujem krásny postup a skvelé fotky!
21. 5. 2013 10:26
jenom.. kdy to mám všechno stíhat no nic, napřed mléčné houstičky, pak podmáslové bulečky a toto.. je taky v pořadí
21. 5. 2013 10:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kváskové bulky chleba s bigou bigou bulka v puse chléb s bigou bulkapodvickem rustikální bagetka s pohankou recepty bulka pod víčkem jak se dělá kváskové pečivo chlebík s bigou pečivo s bigou biga skládání kvaskove housky kváskové houstičky housky z kváskového těsta recept na kváskové bulky těsto bigu recept na peceni bulky těsto na bulky pečení chleba s bigou
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, voda, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí
Mišošky (bulky s bigou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXmv
32 názorů